Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BC-leden geven hun zegen aan Heilig Bloedprocessie

Algemeen

De stemmen zijn geteld, de leden van Brabants Centrum hebben gesproken. Zij hebben bepaald welke negen evenementen in 2019 zeker extra steun ontvangen van de stichting. Waaronder de Heilig Bloedprocessie door Boxtel. Deze kleurrijke stoet behoort officieel tot het immateriële culturele erfgoed van Nederland, is daarmee een traditie, maar is natuurlijk bovenal een voorbeeld van rooms-katholieke glans en luister.

Veel leden van stichting Brabants Centrum hebben hun stem gegeven aan dit evenement vol religieuze en historische pracht en praal. Stichting Brabants Centrum steunt de processie al 75 jaar, vermoedt Christ van Eekelen. ,,Dit jaar kunnen we extra veel berichtgeving goed gebruiken, want de Heilig Bloedprocessie begint straks bij de kerk en niet meer op de Burgakker. Het omkleden is voortaan in de pastorie. Dat zijn zaken die de vrijwilligers moeten weten. We beschikken namelijk over een nieuwe opslag voor de kleding, in het Koetshuis aan de Burgakker. Dit heeft de parochie aangekocht. Bovendien willen we een feest organiseren voor alle vrijwilligers. Dat doet stichting Boel voor ons. Ik denk dat Boel nog wel bij stichting Brabants Centrum aanklopt voor ondersteuning."

OP DE FOTO: Tijdens de Heilig Bloedprocessie wordt met muziek, zang, voordracht, ritme en kleur Christus geëerd. (Foto: Peter de Koning, 2017).

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Bert van Houten was een van de 30.000 militairen die in de jaren zestig naar Nieuw-Guinea werden gestuurd. In april houdt hij een reünie voor zijn mede-veteranen.
Oud-strijders halen in Gemonde herinneringen op Algemeen 45 minuten geleden
Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 2 uur geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 3 uur geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 5 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 5 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 6 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 8 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 9 uur geleden