Afbeelding
Peter de Koning

BAeSs toont visies op Boxtel

Algemeen

Het collectief BAeSs (Boxtelse Architecten en Stedenbouwkundigen samenwerking) bestaat vijf jaar. Reden voor een expositie in museum MuBo waar sinds begin oktober de meest opvallende studies, ontwerpen en schetsen te zien zijn. Zondag 6 november houden de leden van BAeSs vanaf 11.15 uur een interactieve lezing waarbij de meest bijzondere ontwerpen worden toegelicht en becommentarieerd.

Gevraagd en - meestal - ongevraagd spelen de leden van BAeSs in op een actueel ruimtelijk vraagstuk dat Boxtel bezighoudt. Eenmaal werd in opdracht van de gemeente een inspiratieboek voor het centrum gemaakt, dat later dit najaar in MuBo gepresenteerd zal worden. De leden van BAeSs doen in MuBo letterlijk en figuurlijk een boekje open.

Roel van der Linden, Cleem Snijders, Elke Goossens, Clemens Boons, Jeroen Weijers en Edith Kolkman laten als architecten en stedenbouwkundigen zien hoe ze aan grote en kleine projecten in Boxtel hebben gewerkt en welke mogelijkheden en onmogelijkheden sommige plannen met zich mee brengen. 

Tijdens de lezing in MuBo wordt verbeeld hoe bekende Boxtelse locaties kunnen veranderen door de creatieve ogen van architecten en stedenbouwkundigen. Aan de hand van beelden zal worden verteld hoe de diverse ontwerpen tot stand zijn gekomen en wat daarvoor hun motivatie was. De lezing neemt ongeveer een uur in beslag met ruimte voor interactie. De meeste tijd wordt besteed aan een toelichting op de in de expositie gepresenteerde ontwerpen en projecten. De lezing wordt afgesloten met vragen uit en discussie met het publiek.

De BAeSS-lezing vindt plaats op zondag 6 november in MuBo en start om 11.15 uur. Het museum is open vanaf 10.45 uur. Daarna is er tot 13.00 uur ruimte voor vragen en discussie. De entreeprijs is 3,50 euro. Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden via e-mail: info@muboboxtel.nl. Bellen kan ook: 06-16 04 18 98.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Bert van Houten was een van de 30.000 militairen die in de jaren zestig naar Nieuw-Guinea werden gestuurd. In april houdt hij een reünie voor zijn mede-veteranen.
Oud-strijders halen in Gemonde herinneringen op Algemeen 1 uur geleden
Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 3 uur geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 4 uur geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 5 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 6 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 6 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 9 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 10 uur geleden