Schoenmaker Bas reikt samen met zijn collega-ondernemers in winkelcentrum Oosterhof appeltjes uit aan de deelnemers van de avondvierdaagse. (Foto: Henk van Weert).
Schoenmaker Bas reikt samen met zijn collega-ondernemers in winkelcentrum Oosterhof appeltjes uit aan de deelnemers van de avondvierdaagse. (Foto: Henk van Weert).

Appeltjes voor de wandelaars

Algemeen

Vorig jaar werd de Boxtelse avondvierdaagse voor het eerst sinds jaren óm winkelcentrum Oosterhof geleid. De ondernemers zijn blij dat wandelsportvereniging De Keistampers er deze keer voor heeft gekozen om de honderden deelnemers weer dóór de overdekte winkelpassage te sturen. Vlak na de start bij het Jacob-Roelandslyceum (JRL) kregen de wandelaars van de winkeliers een appeltje uitgereikt voor onderweg. 

De eerste etappe van de 44e vierdaagse in Boxtel zit erop. De wandelaars hielden het droog, ondanks dat het flink bewolkt was. De flinke wind zorgde er waarschijnlijk voor dat de regen uitbleef. Vanaf het JRL aan de Grote Beemd werden de lopers via de Oosterhof, Maastrichtsestraat en Puttersdreef naar het fietspad langs het parkje Lierenland nabij de rijksweg A2 geleid.

Bij Chinees restaurant New Palace was een pauzeplaats ingericht. Hier splitsen de groepen wandelaars zich. Wie voor de 5-kilometerroute had ingeschreven werd naar het wijkje In Goede Aarde gedirigeerd; de 10-kilometerlopers werden over viaduct Peters Hoek richting Liempde geleid. Ook dit jaar waren rolstoelers van de partij: zo'n dertig bewoners van Zorggroep Elde werden voortgeduwd, onder meer door circa 45 medewerkers van de Rabobank Hart voor De Meierij. De Red River Band zorgde onderweg voor muziek. 

Morgen, woensdag 3 juni vertrekken de wandelaars vanaf gemeenschapshuis De Walnoot in de wijk Selissenwal, donderdag 4 juni is de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel de startplaats voor de vierdaagselopers. Op deze dagen steken respectievelijk de Big Band Boxtel en fanfare Sint-Arnoldus de wandelaars een hart onder de riem. Boxtel's Harmonie en de Gildenbondsharmonie begeleiden vrijdagavond de intocht die eindigt op de Markt waar wethouder Peter van de Wiel de deelnemers welkom heet en waar de wisselbeker voor de basisschool met de meeste deelnemers wordt uitgereikt door wandelsportvereniging De Keistampers. 

Kijk voor meer foto's op onze Facebookpagina. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 2 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 3 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 17 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 19 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 21 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 22 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 23 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 28 mrt, 08:00