André Greipel, winnaar van de slotetappe in Boxtel in 2014, ontving uit handen van wethouder Peter van de Wiel een knapzak met streekproducten uit Het Groene Woud. De Duitse sprinter heeft ook nu twee etappezeges op zijn naam staan. (Foto: Albert Stolwijk).
André Greipel, winnaar van de slotetappe in Boxtel in 2014, ontving uit handen van wethouder Peter van de Wiel een knapzak met streekproducten uit Het Groene Woud. De Duitse sprinter heeft ook nu twee etappezeges op zijn naam staan. (Foto: Albert Stolwijk).

André Greipel wint tweede etappe in Ster ZLM Toer

Algemeen

De Duitse kampioen André Greipel heeft in Buchten zijn tweede ritzege behaald in de Ster ZLM Toer. De renner van Lotto - Soudal, gisteren ook al winnaar in Rosmalen, haalde het in een millimeterspurt voor Moreno Hofland van LottoNL - Jumbo. De Belg Edward Theuns van Topsport Vlaanderen eindigde als derde.

Greipel blijft aan de leiding in het algemeen klassement. De etappe Buchten - Buchten over 190 kilometer, met een groot aantal Limburgse heuvels, werd gekenmerkt door een lange vlucht van tien renners. Dit waren Jasper Hamelink (Metec), Twan Castelijns (Baby-Dump), Roy Curvers (Giant - Alpecin), Stefan Poutsma (Cyclingteam Jo Piels), Iljo Keisse en Gianni Meersman (Etixx - Quick Step), Kristian Sabaragli (MTN - Qhubeka), Patrick Konrad (Bora), Roger Kluge (IAM Cycling) en Jetse Bol (Join's - De Rijke). Zij wisten een maximale voorsprong van vijf minuten bij elkaar te rijden.

Onder impuls van de teams van Lotto - Soudal, Trek Factory Racing en LottoNL - Jumbo werd de kopgroep in de finale weer ingerekend. Iljo Keisse, Gianni Meersman en Roy Curvers probeerden in de slotfase nog om een massasprint te voorkomen, maar ook zij werden ingerekend.

André Greipel ging de sprint van ver aan en leek het eenvoudig te gaan halen. Toch kwam Moreno Hofland in de slotmeters nog sterk opzetten, want op de streep bedroeg het verschil slechts enkele centimeters. De Duitser Marcel Kittel van Giant-Alpecin, die de wedstrijd als een test beschouwt voor de Tour de France, eindigde in het peloton, maar mengde zich niet in de sprint om de dagzege.

De Ster ZLM Toer finisht zondag 21 juni rond 15.00 uur in Boxtel. Na drie doorkomsten in de Stationsstraat volgt daar ook de finish.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 1 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 4 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 6 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 7 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 8 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 22 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 23 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd gisteren