Afbeelding

André Greipel wint Ster ZLM Toer

Algemeen

Kort voor de eerste doorkomst van de wielrenners die deelnamen aan de Ster ZLM Toer, regende het nog pijpenstelen in Boxtel. Uiteindelijk brak de zon door en stonden wielerfans massaal langs het parcours om de topsporters van dichtbij te bekijken. De Ier Matt Brammeier (MTN-Qhubeka) ging met de dagzege naar huis, de Duitser André Greipel stelde met de tweede plek de eindzege in de Ster ZLM Toer veilig. Bovendien won hij ook de rode trui (puntenklassement). Raborenner Cees Bol kreeg de sprinttrui om zijn schouders, terwijl Rob Peeters werd gehuld als winnaar van de bergtrui.

De renners kregen in de etappe over 183 kilometer te maken met behoorlijk wat regenbuien. Dat weerhield Nikolas Maes (Etixx - Quick Step), Cyriel Lemoine (Cofidis), Cees Bol (Rabobank Development Team), Twan Brusselman (Cyclingteam Jo Piels), Jesper Asselman (Team Roompot), Jetse Bol en Ronan van Zandbeek (Join's - De Rijke) en Sander Cordeel (Vastgoedservice - Golden Palace) er niet van om gezamenlijk op avontuur te gaan. Zij reden tientallen kilometers gezamenlijk aan de leiding, maar kregen nooit meer dan twee minuten voorsprong. Uiteindelijk werden de renners weer teruggepakt door het peloton en iedereen verwachtte dat de koers vervolgens zou eindigen in een massasprint. De Ier Brammeier dacht daar anders over. Hij reed in de laatste tien kilometer alleen weg uit het peloton en wist knap stand te houden tegenover het achtervolgende peloton. 

Tijdens de huldiging op de Markt in Boxtel kondigde ZLM Verzekeringen aan ook volgend jaar hoofdsponsor te zijn van het wielerevenement. Organisator Anton Ganzenboom bedankte de gemeente Boxtel voor de gastvrijheid. ,,En wie weet tot volgend jaar..."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Zicht op de westgevel van het Wereldhuis. Bouwbedrijf Hendriks uit Oss werkt met een mobiele steiger die over de breedte van een hele verdieping omhoog kan worden gehesen.
'We vonden stukjes voegwerk en beton langs gevels Wereldhuis' Bouwen en wonen 14 uur geleden
Logo
De Proeftuin van Lionsclub Belles Amies trok zondag honderden bezoekers naar de tuin van vakschool SintLucas.
Proeftuin trekt kleine duizend bezoekers Cultuur 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
Opbrengst oud papier fors lager door lage prijzen Algemeen 16 uur geleden
RKSV Boxtel  - Audacia 2-1
RKSV Boxtel bedwingt op eigen veld koploper Audacia Sport 18 uur geleden
Uitsnede archieffoto Brabants Centrum.
Jonkies bezorgen Irene een punt tegen de koploper Sport 19 uur geleden
Ad Dekker is trots op zijn benoeming als ambassadeur van de taekwondosport en zijn opname in de Hall of Fame.
Ad Dekker opgenomen in Martial Arts Hall Of Fame Sport 19 uur geleden
Uitsnede archieffoto van eerdere wedstrijd tussen MEP en Etten-Leur.
Hockeymannen MEP kunnen de titel ruiken Sport 20 uur geleden
De Dino van Boxtel doet mee aan Alpe d'Huzes! Zogenaamd dan. Een groepje vrijwilligers houdt een ludieke inzamelingsactie voor het goede doel met de Styracosaurus die op rotonde La Salle staat.
What's Up, Dino van Boxtel? Cultuur 20 uur geleden