Deelnemers van Leergebied Boxtel ontdekken in de Plus hoe zij gezondere ingrediënten kiezen voor hun favoriete recepten.
Deelnemers van Leergebied Boxtel ontdekken in de Plus hoe zij gezondere ingrediënten kiezen voor hun favoriete recepten. Foto: eigen collectie.

Leergebied Boxtel richt pijlen op gezonde leefstijl

Algemeen

Je favoriete gerecht net even wat gezonder maken. Dat was het doel van de ‘supermarktsafari’ van Leergebied Boxtel. De deelnemers van het initiatief van de Boxtelse Stichting Richter Education ontdekten vorige week in de Plus met welke ingrediënten hun maaltijden net even wat gezonder worden, maar nog steeds betaalbaar en lekker. 

Sinds eind januari komen deelnemers van Leergebied Boxtel zes keer bij elkaar om ervaringen uit te wisselen over een gezonde leefstijl. Alle onderdelen daarvan komen tijdens de bijeenkomsten aan bod, zoals ontspanning, beweging, voeding, slaap, roken en alcohol. 

Youri en Claudia van Alem van de Plus zijn sinds de start betrokken bij het project van Stichting Richter Education. De supermarktondernemers willen hiermee een bijdrage leveren aan de gezondheid van inwoners. Deelnemers vergeleken etiketten van de producten in de super en gaven elkaar tips.

NIEUWE GROEP

Het nastreven van gezond eten en leven komt eind augustus opnieuw aan bod: Leergebied Boxtel start dan met een nieuwe groep voor inwoners met obesitas en diabetes type 2. Woensdag 22 mei is er vanaf 19.00 uur een informatieavond in Bibliotheek Boxtel. Aanmelding kan via carla.renders@richter.education. Kijk ook op www.leergebied.com. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 7 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 11 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 13 uur geleden
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 13 uur geleden
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 14 uur geleden
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 16 apr, 14:59