Nadat bekend werd dat uitzendorganisatie SBA Flex een wooncomplex voor vierhonderd arbeidsmigranten wil realiseren aan de Oude Rijksweg 11, protesteerde bewoners van buurtschap Vrilkhoven met onder andere deze actie.
Nadat bekend werd dat uitzendorganisatie SBA Flex een wooncomplex voor vierhonderd arbeidsmigranten wil realiseren aan de Oude Rijksweg 11, protesteerde bewoners van buurtschap Vrilkhoven met onder andere deze actie. Foto: Pål Jansen.

Actiegroep van Vrilkhoven in landelijk verbond

Algemeen

De bezorgde inwoners van de Liempdse buurtschap Vrilkhoven die al een jaar ageren tegen de bouw van een wooncomplex voor 400 arbeidsmigranten, gaan op landelijk niveau samenwerken. Bewonersgroepen uit elf gemeenten waar dezelfde problemen spelen vormen samen de stichting Bewonersbelangen Arbeidsmigratie. 

Het doel van de stichting is om op nationaal niveau mee te kunnen praten in het debat over de problemen rond arbeidsmigratie. ,,Wij formuleren standpunten over landelijke, regionale en lokale wetgeving. We willen gemeentebesturen ondersteunen in hun besluitvorming door hen een volledig overzicht te bieden van de bredere maatschappelijke en ethische gevolgen op lange termijn”, laat woordvoerder Marly van Leeuwen van de Liempdse actiegroep weten.

De nieuwe stichting overhandigt dinsdag 27 februari een petitie aan de Tweede Kamercommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarmee wil zij laten zien dat de grenzen zijn bereikt van de industrie die gebruik maakt van arbeidsmigranten. In het stuk staan volgens Van Leeuwen ook aanbevelingen om beleid op arbeidsmigratie aan te passen.

In oktober vorig jaar was er een protest op de Boxtelse Markt tegen de komst van 400 arbeidsmigranten in Vrilkhoven, vooral gericht op de (landelijke) politiek.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: rens.vandenelsen@brabantscentrum.nl

Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 7 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 11 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 13 uur geleden
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 13 uur geleden
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 14 uur geleden
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 16 apr, 14:59