Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk, 2022

Voorjaar in Boxtel van start met palmpaasoptocht

Algemeen

Stichting Boxtel Vooruit houdt zondag 2 april traditioneel de jaarlijkse palmpaasoptocht door het centrum. Een week eerder, zaterdag 25 maart, mogen de kinderen hun paastakken versieren bij Museum Boxtel (MuBo).

De vrolijke voorjaarsoptocht start 2 april om 12.00 uur bij residentie De Dommel aan het Molenpad. Vanaf daar lopen de kinderen met versierde palmpaastakken onder muzikale begeleiding richting het gemeentehuis aan de Markt. Daar worden zij ontvangen door burgemeester Ronald van Meygaarden die de traditionele lentegroet in ontvangst neemt.

Voorafgaand aan de optocht krijgen alle kinderen die een palmpaastak hebben meegebracht een lotje aan hun tak. De burgemeester verzorgt de trekking en de prijsuitreiking. Daarnaast is er nog een prijs voor de mooist versierde tak. Dit beoordelen de paashazen die deze middag meehuppelen. Natuurlijk eindigt de activiteit met een chocolade paasei voor alle jonge deelnemers.

Op deze dag wordt traditiegetrouw een vrijwilligersorganisatie in het zonnetje gezet. Dit jaar valt De Knokkers die eer te beurt, vanwege hun 55-jarig bestaan.

VERSIEREN IN MUBO

Kinderen die dat willen, kunnen zaterdag 25 maart tussen 12.30 en 15.30 uur bij MuBo terecht voor workshop paastakken versieren. Vrijwilligers van het museum helpen de jonge gasten die middag met knutselen. Gedurende de workshop zijn ook snoeistokken/paastakken af te halen bij MuBo aan de Baroniestraat 18.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Internationale wedstrijden voor RKSV Boxtel Sport 5 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Geen VLK? Dan ook geen toename treinen' Bouwen en wonen 7 uur geleden
Afbeelding
ProRail is bezig dassenburcht onder spoor Esch uit te graven Algemeen 8 uur geleden
Logo
Afbeelding
Mart en Daisy tonen hun duurzame woning op tv Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Tommy van Doorn brengt composities vol expressie Cultuur 11 uur geleden
Logo
Afbeelding
Miet van Diessen blaast honderd kaarsjes uit Human Interest 11 uur geleden
Logo
Afbeelding
What's Up, halfvastenvierders? Jeugd en jongeren 13 uur geleden
Afbeelding
Johannes Vermeer speelt met het licht Cultuur 24 mrt., 16:29