Het team Kwis 't won de Gemondse Quiz en schonk zijn geldprijs aan het oudercomité van de Sint-Lambertusschool.
Het team Kwis 't won de Gemondse Quiz en schonk zijn geldprijs aan het oudercomité van de Sint-Lambertusschool. Foto: Ad Kuppens.

Hoofdprijs Gemondse Quiz naar oudercomité Lambertusschool

Verenigingen

Team Kwis ‘t heeft de Gemondse Quiz gewonnen. De hoofdprijs, een bedrag van driehonderd euro, gaat naar het oudercomité van de Sint-Lambertusschool. Zaterdagavond werden in zaal Kloosterzicht de uitkomsten getoond van de vragen en opdrachten waarmee een week eerder tal van Gemondenaren aan de slag gingen. 

Naast het prijzengeld namen de teamleden van Kwis ‘t de wisseltrofee in ontvangst. Op de tweede plaats eindigde team De Dwergen dat zijn prijzengeld (tweehonderd euro) aan de plaatselijke kerststallenroute schenkt. De derde prijs, goed voor honderd euro, verdeelden de quizzers van Per Consumptie Wijzer onder de jubilerende jeugdcarnavalsvereniging De Mullukzuipertjes en het nieuwe dorpshuis De Stek.

Elk team dat een hoofdstuk won kreeg een waardebon waarmee een portie bitterballen besteld kon worden. Bij vier hoofdstukken waren meerdere teams gelijk geëindigd, van elk team moest een vertegenwoordiger naar het podium komen om een vraag te beantwoorden. Wie de vraag goed beantwoordde of er het dichtst bij zat, won de snacks. Bij het onderdeel Apenknoop knopen moesten de twee winnaars op het podium een knoop ontwarren.

KIJKDOZEN

Een mooie opdracht was het vervaardigen van een kijkdoos met daarin vijf Gemondse elementen. Deze opdracht werd gewonnen door de buurtschap Hoog Gemonde.

Tijdens de pauzes werden actiefoto’s getoond van de quizteams en kwamen alle kijkdozen in beeld. Logo’s van de sponsors wisselden de beelden af. Tegen elven riep presentatrice Rian van der Schoot de drie beste teams naar voren geroepen en werd bekend wie de quiz won.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 1 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 3 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 4 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 6 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 7 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 9 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen gisteren
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30