Boer Boris bestaat tien jaar en dat wordt gevierd met een tentoonstelling én een theatervoorstelling.
Boer Boris bestaat tien jaar en dat wordt gevierd met een tentoonstelling én een theatervoorstelling. Foto: Philip Hopman.

Boer Boris komt tot leven in Podium Boxtel

Algemeen

Kinderen kennen Boer Boris al tien jaar van de kleurrijke prentenboeken. Maar om het tweede lustrum van de reeks te vieren, is er nu ook een theatervoorstelling. Zondag 18 december is die te zien in Podium Boxtel aan de Burgakker.

De voorstelling ‘Boer Boris is de Baas’ is speciaal voor kinderen van vier tot en met zeven jaar. Het is niet zozeer een vertelling van de boeken, maar een levensgrote kijkdoos die door twee technici wordt bediend. Langzaam ontvouwt zich een driedimensionaal theater waar Boer Boris, zijn machines, de dieren op de boerderij en zelfs vogelverschrikkers verschijnen. 

Het fictieve jongetje in zijn blauwe overall werd in 2012 gecreëerd door tekenaar Philip Hopman. Ted van Lieshout zorgde voor de fantasievolle teksten. Intussen zijn er zestien boekjes verschenen in de serie en is dit jaar tevens een Boer Boris-tentoonstelling geopend in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. 

Boer Boris is de Baas begint zondag 18 december om 14.00 uur. Kaarten à 12,50 euro zijn te koop bij cadeauwinkel Hebbes aan de Markt 6 of via www.podiumboxtel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Een scene uit het driedelige theaterstuk In voor- en tegenspoed dat Boxtheater de afgelopen weken uitvoerde: ambtenaar van de burgerlijke stand (Lizzy Nonnemaker) vliegt bruidegom Michel (Frenk Breuer) naar de keel terwijl bruid Carlijn (Suzanne Wouters) probeert in te grijpen.
Vermakelijk ongemak tijdens Boxtheater Cultuur 40 minuten geleden
Afbeelding
Irene klopt fysiek spelend Gassel op het nippertje Sport 1 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten.
Cast en crew Bloedverwanten overstelpt met complimenten Cultuur 16 uur geleden
Koningsdag in Gemonde. Een feest voor jong en oud(er). De jeugd komt 's ochtends aan bod, daarna zijn de voetbalvelden het domein van deelnemers aan het zes-tegen-zestoernooi van Irene. Op vrijdag 26 april vieren jongeren feest met DJ's uit eigen dorp.
Gemondenaren vieren koningsdag op voetbalveld Verenigingen 17 uur geleden
Logo
What's Up Rosemary en Emmanuel.
What's Up, Rosemary & Emmanuel? Jeugd 20 uur geleden
Afbeelding
Beginnerscursus bridge bij club in Gemonde Verenigingen 21 uur geleden
Logo
Grote drukte op de open dag van WSD. Belangstellenden stromen naar binnen om het pand te bekijken.
In pand van WSD kon je over de koppen lopen Zakelijk 23 uur geleden
Logo
Boxtels Sjoelkampioenschap.
Op termijn in alle dorpen kampioenschap sjoelen Sport gisteren