De Scheeken, een natuurgebied in Liempde. Over de belangen van natuur en landbouw ging de bijeenkomst van SPPiLL op 22 november.
De Scheeken, een natuurgebied in Liempde. Over de belangen van natuur en landbouw ging de bijeenkomst van SPPiLL op 22 november. Foto: Carlijn van Berkel.

Winkel met streekproducten in Liempde, zomaar een ideetje

Algemeen

Fraaie ideeën kwamen vorige week dinsdag boven water tijdens een brainstormavond van SPPiLL in bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd. Waaronder het optuigen van een winkel met alleen maar streekproducten. De Liempdse vrijwilligersorganisatie gaat de ideeën oppakken en verder uitwerken.

De agrarische sector en natuur staan soms op gespannen voet met elkaar. Daarom stond tijdens de avond van SPPiLL het verbinden van natuur, boeren en burgers centraal. Daaruit kwamen verschillende suggesties. Niet alleen een ‘streekproductenzaak’, maar ook het inzaaien van zogenaamde ‘overhoekjes’ kwam op tafel: stukjes land die niet productief worden gebruikt door agrariërs. Ook onderwerpen als educatie voor schoolkinderen en toerisme werden besproken.

De bijeenkomst vond plaats naar aanleiding van een eerdere sessie die SPPiLL hield. Toen klonk de klacht dat te veel landbouwgrond rondom Liempde werd omgezet in natuur. Gasten uit verschillende hoeken van de samenleving (natuurbeheerders, agrariërs, maar ook betrokken dorpsbewoners) schoven bij elkaar aan tafel om het gesprek aan te gaan. Onder begeleiding van Maartje van der Lee van Bibliotheek Boxtel (Huis73) werden ideeën uitgewisseld. SPPiLL heeft alle suggesties verzameld en zal een werkgroep formeren om ze uit te werken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Jan Hermens

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: jan.hermens@brabantscentrum.nl

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 14 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 15 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 17 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 20 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 22 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 23 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen gisteren
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00