Nabij de rotondes op de noord/zuid-as, waaronder La Salle, heeft de gemeente Boxtel 200.000 bloembollen in de bermen geplant. Naast dat de stegosaurus dus bij tijd en wijle wordt aangekleed wegens een evenement (zoals het WK vrouwenvoetbal), kan de dino wellicht ook 'smullen' van enkele fleurige voorjaarsbloeiers...
Nabij de rotondes op de noord/zuid-as, waaronder La Salle, heeft de gemeente Boxtel 200.000 bloembollen in de bermen geplant. Naast dat de stegosaurus dus bij tijd en wijle wordt aangekleed wegens een evenement (zoals het WK vrouwenvoetbal), kan de dino wellicht ook 'smullen' van enkele fleurige voorjaarsbloeiers... Foto: Albert Stolwijk, 2019.

Rotondes op noord/zuid-as in voorjaar omgeven door bloemen

Algemeen

Liefst 200.000 bloembollen liet de gemeente Boxtel vorige week in de grond planten. Komend voorjaar wordt de noord/zuid-as daardoor een bloemrijke verkeerslint.

De mix van bloembollen, die ‘Bee Surprise XL’ wordt genoemd, is geplant nabij alle rotondes op de Bosscheweg én Brederodeweg. In aanloop naar de plantdag van 16 november liet de gemeente onderzoeken welke bloemen het meest geschikt zouden zijn voor de locatie. 

BIODIVERSITEIT

De bollen gaan meerdere jaren mee en bloeien van februari tot juni, ook afhankelijk van het weer. Hierdoor profiteren de insecten al vanaf het einde van de winter van de bloemrijke bermen en krijgen ze al vroeg in het jaar stuifmeel en nectar. Hiermee hoopt de gemeente de populatie van de beestjes te verhogen en daarmee de biodiversiteit in Boxtel te verbeteren. 

Zes tot acht weken na de laatste bloei wordt er gemaaid. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Vinyl- en Tapijtwinkel Boxtel doet half december deuren dicht Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Archata vertolkt strijktrio’s Algemeen 5 uur geleden
Logo
Afbeelding
‘We willen weer trots zijn op ons park Boscheind’ Algemeen 6 uur geleden
Logo
Afbeelding
Liempdse bomendiscussie is nu afgekapt... Algemeen 9 uur geleden
Logo
Afbeelding
Nog extra taakstraf voor Boxtelaar (21) na bedreigen Hugo de Jonge Algemeen 10 uur geleden
Logo
Afbeelding
Bewoners aan omleidingsroute hekelen situatie Baroniestraat en starten petitie Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Financieel Café: voor iedereen met vragen over energieverbruik Algemeen 30 nov, 18:15
Logo
Afbeelding
Annastraat weer geheel toegankelijk Algemeen 30 nov, 16:41