Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Oranjefans proosten in café Le Temps Perdu op de goede afloop van de eerste groepswedstrijd van het Nederlands elftal op het WK in Qatar.
Oranjefans proosten in café Le Temps Perdu op de goede afloop van de eerste groepswedstrijd van het Nederlands elftal op het WK in Qatar. Foto: Bas van den Biggelaar.

Oranje leeft (nog) niet echt in Boxtel

Algemeen

Juichen kon pas in de laatste minuten van de wedstrijd, maar dat deerde de oranjefans maandagavond niet. De eerste winst is binnen, dachten ze ook in café Le Temps Perdu aan de Boxtelse Markt. Hoewel het wereldkampioenschap voetbal in Qatar omstreden is, blijft samen naar de verrichtingen van het Nederlands elftal kijken in de kroeg toch een prettige bezigheid. Al blijkt de animo dit jaar een stuk minder dan anders...

Zo’n twintig tot dertig gasten waren maandag tegen vijf uur in Le Temps Perdu present om de oranje leeuwen in actie te zien tegen Senegal, de kampioen van Afrika. In het naastgelegen café ‘t Hart van Boxtel en verderop in café Becoloth was het niet veel drukker. Dat was tijdens voorgaande WK’s waar Nederland moest spelen wel anders, maar die werden ook in de zomer georganiseerd. Daarbij speelt bij sommige mensen ook het nare gevoel van dit kampioenschap mee. Tijdens de bouw van stadions en andere gebouwen lieten duizenden arbeidsmigranten volgens media het leven onder veelal bedroevende omstandigheden.

Desalniettemin stond menig televisie maandag afgestemd op NPO 1. Niet alleen in de kroegen, maar ook in veel huiskamers. Alle oranjefans zagen een matig spelende ploeg, die uiteindelijk wel de winst binnen wist te halen (0-2). Morgen, vrijdag 25 november om 17.00 uur staat de tweede poulewedstrijd op het programma. Dan treedt Oranje aan tegen Ecuador. Het derde en laatste groepsduel is dinsdag 29 november om 16.00 uur tegen gastland Qatar.

Logo
Afbeelding
Woud aan gele borden langs Boxtelse wegen Gemeente Boxtel 12 uur geleden
Logo
Afbeelding
Agterblijvers vieren 6 keer 11 jaar op z'n Duits Verenigingen 17 uur geleden
Afbeelding
Buurtbus Esch verwelkomt 600.000e passagier Verenigingen 18 uur geleden
Afbeelding
DVG deelt punten broederlijk met Wilhelmina Sport 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
ODC incasseert het meest in Rabo Club Support Verenigingen 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Je kunt hier op elk gewenst niveau tafeltennissen' Sport 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
Raadsleden enthousiast over 'zorgbuurthuis', maar waar? Politiek 27 nov., 17:25
Afbeelding
MEP herfstkampioen na winst op medekoploper Sport 27 nov., 15:46