Achter de naam Koestraat in Liempde schuilt een verhaal. Arnold van den Broek van heemkundestichting Kèk Liemt zal over deze en andere wegen vertellen in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd op maandag 29 november.
Achter de naam Koestraat in Liempde schuilt een verhaal. Arnold van den Broek van heemkundestichting Kèk Liemt zal over deze en andere wegen vertellen in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd op maandag 29 november. Foto: Arnold van den Broek

Kèk Liemt vertelt over herkomst straatnamen

Algemeen

Waar komen de straatnamen in Liempde vandaan en waarom worden ze zo geschreven? Arnold van den Broek van heemkundestichting Kèk Liemt verhaalt hierover op maandag 28 november in bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd vanaf 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.

Van den Broek is lid van de commissie straatnaamgeving van de gemeente Boxtel. Hij gaat in op de historie van wegen als de Dorpstraat, Pastoor Dobbeleijnstraat en, voor wie ‘m  nog kent, de ‘Snijersstraat’.

De oom van Van den Broek, Leo, heeft samen met Toon van Aarle in de jaren ‘50 de basis gelegd voor de huidige straatnaamgeving die vervolgens door de gemeenteraad van Liempde per 1 januari 1955 is vastgesteld. De heemkundige zal putten uit dit rijke, vaak met de hand geschreven archief van beide heren, onder andere bestaande uit correspondentie met de bevolking. Bezoekers krijgen diverse opmerkelijke wetenswaardigheden voorgeschoteld. De lezing op 28 november is gratis toegankelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Vinyl- en Tapijtwinkel Boxtel doet half december deuren dicht Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Archata vertolkt strijktrio’s Algemeen 5 uur geleden
Logo
Afbeelding
‘We willen weer trots zijn op ons park Boscheind’ Algemeen 6 uur geleden
Logo
Afbeelding
Liempdse bomendiscussie is nu afgekapt... Algemeen 9 uur geleden
Logo
Afbeelding
Nog extra taakstraf voor Boxtelaar (21) na bedreigen Hugo de Jonge Algemeen 11 uur geleden
Logo
Afbeelding
Bewoners aan omleidingsroute hekelen situatie Baroniestraat en starten petitie Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Financieel Café: voor iedereen met vragen over energieverbruik Algemeen 30 nov, 18:15
Logo
Afbeelding
Annastraat weer geheel toegankelijk Algemeen 30 nov, 16:41