Jan Schellekens uit Gemonde wist vorige week de finale van het Brabants Kampioenschap Tonpraten te halen. Deze wordt gehouden in Valkenswaard.
Jan Schellekens uit Gemonde wist vorige week de finale van het Brabants Kampioenschap Tonpraten te halen. Deze wordt gehouden in Valkenswaard. Foto: Tonpraten.nl

Boxtelse tonprater in finale Brabants Kampioenschap

Algemeen

De Boxtelse tonprater Jan Schellekens is een van de acht finalisten van de 55e Brabants Kampioenschap Tonpraoten. Vrijdagavond stond hij in een kleurrijke Hawaii-bloesje op het podium tijdens de tweede voorronde. Als vakantieganger wist hij het publiek enthousiast te maken en dat leverde hem een finaleplaats op.

De Boxtelaar won eerder al vele malen de Christ Cup (en de voorloper hiervan) tijdens het Romkankletsen in Gemonde, zijn vorige woonplaats. Het is de derde keer dat Schellekens in de finale van het prestigieuze kampioenschap in Valkenswaard staat. Deze wedstrijd wordt al sinds 1968 gehouden en altijd volle zalen. 

De finale is op vrijdag 13 januari. Dan moet Schellekens het publiek en de strenge jury er van zien te overtuigen dat hij de beste tonprater is. Hij strijdt die avond als het typetje Janus de Vakantieganger in de ton met onder meer ‘veteranen’ Frans Bevers uit Oirschot, Boy Jansen uit Budel, Dirk Kouwenberg uit Nuland en Hans Keeris uit Knegsel. Mocht Schellekens winnen, dan ontvangt hij de felbegeerde Zilveren Ton en treedt hij in de voetsporen van onder meer Berry Knapen, Andy Marcelissen en Rob Scheepers. 

Op zaterdag 14 en zondag 15 januari zijn nog galavoorstellingen met alle finalisten. De spanning is er dan natuurlijk wel van af. Kaarten zijn te bestellen via www.bktonpraten.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Vinyl- en Tapijtwinkel Boxtel doet half december deuren dicht Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Archata vertolkt strijktrio’s Algemeen 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
‘We willen weer trots zijn op ons park Boscheind’ Algemeen 5 uur geleden
Logo
Afbeelding
Liempdse bomendiscussie is nu afgekapt... Algemeen 8 uur geleden
Logo
Afbeelding
Nog extra taakstraf voor Boxtelaar (21) na bedreigen Hugo de Jonge Algemeen 9 uur geleden
Logo
Afbeelding
Bewoners aan omleidingsroute hekelen situatie Baroniestraat en starten petitie Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Financieel Café: voor iedereen met vragen over energieverbruik Algemeen 30 nov, 18:15
Logo
Afbeelding
Annastraat weer geheel toegankelijk Algemeen 30 nov, 16:41