De verkeersborden de veranderde situatie in de Baroniestraat te duiden, werden in juli geplaatst.
De verkeersborden de veranderde situatie in de Baroniestraat te duiden, werden in juli geplaatst. Foto: Bas van den Biggelaar.

‘Er is veel Praat! in de Baroniestraat’

Algemeen

Onder bovenstaande noemer houden Brabants Centrum en Bibliotheek Boxtel (Huis73) op donderdag 29 september de vierde editie van de talkshow Praat! Gespreksleider Maartje van der Lee en journalist Pål Jansen zetten de lokale democratie in de schijnwerpers. Iedereen is welkom in gemeenschapshuis De Walnoot, toegang is gratis. Meld je hier aan.

Toen bekend werd dat er eenrichtingsverkeer werd ingesteld in de Baroniestraat, regende het reacties van mensen die het hartgrondig oneens waren met de verkeersmaatregel. ‘De politiek verschoof het probleem’, klonk het. Echter, op voorhand konden inwoners invloed uitoefenen: er ging een uitgebreid inspraakproces aan vooraf. En zo geldt dat voor meer plannen van de gemeente.

Maar hoe pak je dat aan, welke mogelijkheden zijn er en in hoeverre betrekt de gemeente haar inwoners bij besluitvorming? Het zijn enkele prangende vragen waar antwoorden op zullen komen tijdens Praat! Verschillende gasten schuiven aan. Waaronder de wethouders Fred van Nistelrooij en Wim van der Zanden. Daarnaast praten vertegenwoordigers van burgerinitiatieven Bar en Boos en Platform Esch’ Perspectief mee. 

Ook de Tilburgse bestuurder Esmah Lahlah is van de partij. De wethouder haalde vorig jaar landelijk het nieuws: een maand lang leefde ze van de bijstand om te ervaren hoe haar gemeente daarmee omgaat. Daarnaast wordt nog een interessante specialist het op gebied van lokale democratie verwacht.

De avond begint om 20.00 uur in gemeenschapshuis De Walnoot, inloop vanaf 19.30 uur. Iedereen is welkom, de avond is gratis bij te wonen. Aanmelden kan via https://huis73.op-shop.nl/21697/er-is-veel-praat-in-de-baroniestraat/29-09-2022

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Het Podiumbeest: laatste show Van de Veerdonk in De Serenade Algemeen 58 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Boxtel geniet van Dommeltheater Algemeen 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
‘Fijn je buren beter te leren kennen’ Algemeen 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
Leerlingen JRL mogen weer op expeditie naar Bolivia Algemeen 17 uur geleden
Logo
Afbeelding
Halloweentocht heeft engerds nodig Algemeen 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
Ondernemers Croonpassage brengen leven in de brouwerij Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Muziek in kunstcafé Coupé Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Dinoplaatjes sparen bij supermarkt Plus Algemeen 24 sep, 16:21