Dierenarts Jelle Hoekstra stopt per 1 oktober noodgedwongen met zijn praktijk. Hij kampt met gehoorproblemen die plotseling verergerd zijn.
Dierenarts Jelle Hoekstra stopt per 1 oktober noodgedwongen met zijn praktijk. Hij kampt met gehoorproblemen die plotseling verergerd zijn. Foto: Peter de Koning.

Dierenarts Jelle Hoekstra sluit praktijk vanwege gehoorproblemen

Algemeen

Dierenarts Jelle Hoekstra (79) stopt per 1 oktober met zijn praktijk aan de Rechterstraat 71. Hij had al gehoorproblemen en die zijn plotseling verergerd, waardoor hij zijn werk niet meer kan doen.

Luisteren is een wezenlijk aspect voor een dierenarts. Naar de baasjes van huisdieren én naar de beestjes zelf. Bijvoorbeeld naar de hartslag van hond of kat. Dat is niet meer mogelijk. Hoekstra: ,,Ik kan geen normaal gesprek meer voeren, zelfs niet met gehoorapparaten. Dieren beluisteren lukt ook niet meer.” 

Een hard gelag voor de dierenarts die al 49 jaar zijn vak uitoefent. Voor een afscheidsreceptie voelt hij niet. Die zou te druk en te emotioneel zijn voor de man die de pensioengerechtigde leeftijd al ruimschoots voorbij is. Hoekstra: ,,Ik had eigenlijk eind 2023 willen stoppen, maar dat moment komt noodgedwongen eerder. Ik zou dan vijftig jaar gewerkt hebben, maar dat getal zegt me verder weinig.”

VEEARTS

Hij vermoedt dat het wennen zal zijn voor zijn vele vaste cliënten. ,,Dat zal voor mij ook zo zijn, na 49 jaar.” Hoekstra kijkt terug op een mooie tijd: ,,Dat ik zo lang door heb kunnen gaan, is natuurlijk prachtig. Al die jaren, eerst als veearts bij de boerenbedrijven in deze omgeving, later alleen nog als dierenarts voor kleine huisdieren. Ik heb mijn werk altijd zo goed mogelijk en met veel plezier gedaan.” 

VUGHT

Overigens opereert Hoekstra al een poos niet meer. De eigenaars van dieren die onder het mes moeten, verwijst hij met hun beestjes door naar zijn dochter, die in zijn voetsporen is getreden. Zij werkt als dierenarts in een maatschap in Vught. ,,Mijn dochter neemt de praktijk in Boxtel niet over, maar veel mensen kennen de weg naar Vught al.”

Hoekstra, die tal van Boxtelaren en hun huisdieren in zijn praktijk ontmoette, dankt iedereen voor het in hem gestelde vertrouwen. ,,Ik heb altijd fijne contacten gehad, dat doet me erg veel deugd.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 1 minuut geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 2 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 2 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 5 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 6 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 20 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 22 uur geleden