Opnieuw rukt de brandweer uit naar een woning in buurtschap Tongeren om een schoorsteenbrand te doven. Vanmiddag leek de situatie te zijn opgelost.
Opnieuw rukt de brandweer uit naar een woning in buurtschap Tongeren om een schoorsteenbrand te doven. Vanmiddag leek de situatie te zijn opgelost. Foto: Sander van Gils.

Brandweer moet terug naar Tongeren

Algemeen

Opnieuw moet de brandweer naar een woning in Tongeren om een schoorsteenbrand te doven. Vanmiddag rond half vier waren de hulpdiensten al ingeschakeld voor het noodgeval in het buurtschap.

Toen leek de brand met een sisser af te lopen. Maar rond half acht ‘s avonds moest de hulpdienst opnieuw naar Tongeren. Met een ramoneur werd van bovenuit geprobeerd om het schoorsteenkanaal schoon te vegen, maar zonder resultaat. Een muur op de bovenverdieping moet volgens de fotograaf ter plekke worden opengehakt om bij de buis te komen zodat brandende restanten kunnen worden verwijderd. Uit voorzorg ligt er een brandweerspuit binnen zodat men direct kan ingrijpen als het nodig is.

Vanmiddag werd er nog een ladderwagen ingezet. De kap van de schoorsteen werd met moeite verwijderd. Het leek er toen echter op dat het schoorsteenkanaal was ‘schoongebrand’ waardoor het onnodig leek om de pijp te vegen. 

De brandweer geeft ook adviezen over schoorsteenbranden. Wie daar meer informatie over wil, kan die vinden via deze link.

De schoorsteenbrand in buurtschap Tongeren leek vanmiddag met een sisser af te lopen, maar enkele uren later moest de brandweer opnieuw uitrukken.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Het Podiumbeest: laatste show Van de Veerdonk in De Serenade Algemeen 45 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Boxtel geniet van Dommeltheater Algemeen 14 uur geleden
Logo
Afbeelding
‘Fijn je buren beter te leren kennen’ Algemeen 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
Leerlingen JRL mogen weer op expeditie naar Bolivia Algemeen 17 uur geleden
Logo
Afbeelding
Halloweentocht heeft engerds nodig Algemeen 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
Ondernemers Croonpassage brengen leven in de brouwerij Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Muziek in kunstcafé Coupé Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Dinoplaatjes sparen bij supermarkt Plus Algemeen 24 sep, 16:21