Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Opnieuw rukt de brandweer uit naar een woning in buurtschap Tongeren om een schoorsteenbrand te doven. Vanmiddag leek de situatie te zijn opgelost.
Opnieuw rukt de brandweer uit naar een woning in buurtschap Tongeren om een schoorsteenbrand te doven. Vanmiddag leek de situatie te zijn opgelost. Foto: Sander van Gils.

Brandweer moet terug naar Tongeren

Algemeen

Opnieuw moet de brandweer naar een woning in Tongeren om een schoorsteenbrand te doven. Vanmiddag rond half vier waren de hulpdiensten al ingeschakeld voor het noodgeval in het buurtschap.

Toen leek de brand met een sisser af te lopen. Maar rond half acht ‘s avonds moest de hulpdienst opnieuw naar Tongeren. Met een ramoneur werd van bovenuit geprobeerd om het schoorsteenkanaal schoon te vegen, maar zonder resultaat. Een muur op de bovenverdieping moet volgens de fotograaf ter plekke worden opengehakt om bij de buis te komen zodat brandende restanten kunnen worden verwijderd. Uit voorzorg ligt er een brandweerspuit binnen zodat men direct kan ingrijpen als het nodig is.

Vanmiddag werd er nog een ladderwagen ingezet. De kap van de schoorsteen werd met moeite verwijderd. Het leek er toen echter op dat het schoorsteenkanaal was ‘schoongebrand’ waardoor het onnodig leek om de pijp te vegen. 

De brandweer geeft ook adviezen over schoorsteenbranden. Wie daar meer informatie over wil, kan die vinden via deze link.

De schoorsteenbrand in buurtschap Tongeren leek vanmiddag met een sisser af te lopen, maar enkele uren later moest de brandweer opnieuw uitrukken.

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Afbeelding
Woud aan gele borden langs Boxtelse wegen Gemeente Boxtel 12 uur geleden
Logo
Afbeelding
Agterblijvers vieren 6 keer 11 jaar op z'n Duits Verenigingen 18 uur geleden
Afbeelding
Buurtbus Esch verwelkomt 600.000e passagier Verenigingen 19 uur geleden
Afbeelding
DVG deelt punten broederlijk met Wilhelmina Sport 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
ODC incasseert het meest in Rabo Club Support Verenigingen 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Je kunt hier op elk gewenst niveau tafeltennissen' Sport 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
Raadsleden enthousiast over 'zorgbuurthuis', maar waar? Politiek 27 nov., 17:25
Afbeelding
MEP herfstkampioen na winst op medekoploper Sport 27 nov., 15:46