Als gepensioneerd autorijschoolhouder heeft Peter Eckhardt een kinderboek geschreven.
Als gepensioneerd autorijschoolhouder heeft Peter Eckhardt een kinderboek geschreven. Foto: eigen collectie.

Rasverteller Eckhardt maakt kinderboek

Algemeen

Peter Eckhardt, die zo’n twintig jaar in Boxtel een autorijschool had, is na zijn pensionering gaan schrijven. Inmiddels is een geïllustreerd kinderboek van de drukpersen gerold: De avonturen van de gebroeders Patapouf.

Het 114 pagina’s tellende boek gaat over drie heel dikke jongens die van hun overgewicht af willen. Op een dag vinden ze een oud, versleten boek met daarin de bouwtekeningen van de vermageringsmachine van professor Künen. Ze besluiten het apparaat na te bouwen. Door een technische fout gaat het echter helemaal mis en blijkt de machine iets anders te doen dan gedacht. Ze belanden in de meest onwerkelijke avonturen en de kans dat ze de oorspronkelijke uitvinden traceren is klein.

FLINKE SNOR

Net als Karel Patapouf in het boek heeft Peter Eckhardt (1956) een flinke snor, maar ondertussen wat minder haar op zijn hoofd. Maar hij is niet dik en ook nooit geweest. Zijn broers trouwens ook niet.

Eckhardt startte zijn loopbaan binnen het basisonderwijs waar hij graag de geschiedenislessen verrijkte met mooie vertellingen. De leerlingen hingen aan zijn lippen. Ook tijdens een periode in het buitenland genoten Nederlandse, Vlaamse en Britse kinderen van zijn verhalen. En niet te vergeten zijn eigen kinderen in die vakanties dat ze het voorleesboek vergeten waren.

Ook tijdens de periode in het voortgezet onderwijs bleef vertellen een mooie ingang om contact te leggen met de oudere leerlingen. De afgelopen twintig jaar was lesgeven zijn middel om jong en oud aan een rijbewijs te helpen.

RIJKE FANTASIE

Nu hij met werken is gestopt, is er meer tijd voor andere zaken die al jaren zijn blijven liggen. Er is nu tijd om alles wat uit zijn rijke fantasie opborrelt op te schrijven. In zijn hart is hij nog steeds die basisschoolleerkracht van vroeger die graag verhalen vertelt.

‘De avonturen van de gebroeders Patapouf’ is verschenen in een formaat van 16x24 centimeter bij uitgeverijg Boekscout en kost 19,99 euro. ISBN: 978-94-646-8011-9.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 1 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 2 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 3 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 17 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 17 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 19 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 20 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 21 uur geleden