Het Groot Duijfhuis in Liempde heeft een flinke boomgaard vol met verschillende historische fruitrassen. De laatste zondag van augustus is het fruitdag, en kan iedereen komen proeven.
Het Groot Duijfhuis in Liempde heeft een flinke boomgaard vol met verschillende historische fruitrassen. De laatste zondag van augustus is het fruitdag, en kan iedereen komen proeven. Foto: Jeanne van den Boom

Publiek welkom bij Fruitdag Groot Duijfhuis

Algemeen

Het Groot Duijfhuis aan de Hoevedreef 2 in Liempde is zondag 28 augustus weer geopend voor publiek. Tijdens deze maandelijkse openstelling leggen de vrijwilligers van Brabants Landschap komt een ander onderwerp voorbij. Deze keer komen fruitliefhebbers volop aan hun trekken.

Het is inmiddels een traditie om in augustus een ‘fruitdag’ te houden bij het Groot Duijfhuis. Rond de eeuwenoude duiventoren ligt een boomgaard. De vele verschillende fruitbomen hangen vol met vruchten. Bezoekers kunnen in de voormalige stal van het Duijfhuis, nu ingericht als een modern informatiepunt, verschillende appels en peren zien en proeven. 

DUIVENPAD

De open dag is tevens een goed moment om het vorige maand geopende Duivenpad te lopen. Dit is een korte wandelroute voor kinderen, waarmee ze aan de hand van een routekaart op ontdekking gaan in het Dommeldal. 

Bezoekers kunnen daarnaast een kijkje nemen in de voormalige stal van het Groot Duijfhuis. Daar wordt door middel van foto’s en korte video’s informatie gegeven over de flora en fauna van het Dommeldal en over de vorige bewoners van de boerderij. Het informatiepunt van Brabants Landschap is iedere laatste zondag van de maand (tot en met september) geopend van 10.00 tot 16.00 uur. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Het Podiumbeest: laatste show Van de Veerdonk in De Serenade Algemeen 46 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Boxtel geniet van Dommeltheater Algemeen 14 uur geleden
Logo
Afbeelding
‘Fijn je buren beter te leren kennen’ Algemeen 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
Leerlingen JRL mogen weer op expeditie naar Bolivia Algemeen 17 uur geleden
Logo
Afbeelding
Halloweentocht heeft engerds nodig Algemeen 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
Ondernemers Croonpassage brengen leven in de brouwerij Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Muziek in kunstcafé Coupé Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Dinoplaatjes sparen bij supermarkt Plus Algemeen 24 sep, 16:21