Regenjas.
Regenjas. Foto: eigen collectie.

Zakelijke mededeling: Vier tips om je regenjas sprankelend schoon te houden

Algemeen

Bij de lente draait alles om slimme lagen. Dat betekent dat je regenjas, waterbestendige jassen, fleece, truien en meer je beste vrienden zullen zijn tijdens deze dagen dat de temperatuur fluctueert. Omdat je je trouwe regenjas dames vaak zult gebruiken, kun je met deze eenvoudige tips ontdekken hoe je hem het hele seizoen sprankelend schoon kunt houden!

Schoonmaken 

Het schoonhouden van kleine ruimtes kan een grote bijdrage leveren aan het verzekeren van je jas of accessoires voor koud weerzijn klaar wanneer je dat bent. Of het nu gaat om een simpele druppel, plons of aangekoekt voedsel of vuil, het reinigen van vlekken voorkomt hardnekkige vlekken en langdurige schade die je regenjas heren kunnen bederven. Reinig het vervuilde gebied zo snel mogelijk. Gebruik indien nodig vlekkenreiniger of een mild reinigingsmiddel, hoewel veel vlekken gemakkelijk kunnen worden verwijderd met koud of warm water en een zachte borstel of spons. Als het een hardnekkige vlek is, zoals chocolade, bloed of gras, overweeg dan om een speciale formule voor het reinigen van vlekken te gebruiken om de resten te verwijderen en je jas weer sprankelend fris te maken. Natuurlijke vlekreinigingsopties omvatten ook een oplossing van zuiveringszout en water, of azijn en water. Zorg ervoor dat je goed afspoelt wanneer je een soort vlekreiniger gebruikt.

Afschudden

Door eenvoudig stof en vuil kan je jas er groezelig uitzien, dus zorg ervoor dat je jas er fris uitziet door elke keer dat je hem draagt, ervoor te zorgen dat deze vrij is van stof en vuil. Schud je heren- of damesregenjas voorzichtig uit voordat je naar binnen of in de modderkamer komt. Gebruik indien nodig een zachte doek of borstel met zachte haren om los stof of vuil licht weg te borstelen.

Drogen

Als je moe bent na een lange dag op school of op kantoor, of gewoon in je knusse broek of legging wilt kruipen na een lange wandeling naar huis vanaf het busstation of een natte fietstocht, is de kans het laatste dat je wilt doen is wat regenjasverzorging. Het is echter een grote vergissing om je natte of vochtige jas meteen na het uittrekken in de jaskast te proppen. Om mogelijke problemen zoals muffe geuren, schimmel of meeldauw te voorkomen, gebruik je een schone handdoek om je jas voorzichtig zo goed mogelijk af te drogen. Hang hem aan een kleerhanger of droogrek en laat hem drogen in een open ruimte met voldoende ventilatie. Berg hem pas op in de kast als hij helemaal droog is.

Wassen

Je moet je regenjas ook regelmatig volledig wassen. Je kunt dit in de wasmachine doen op een zachte cyclus of met de hand wassen, zoals aangegeven in de wasinstructies op het label van de jas. Volg altijd de onderhoudsinstructies om schade te voorkomen. Bedenk hoe vaak je je jas draagt en voor welke activiteiten om een wasschema te bepalen. Zorg er ook voor dat je je regenjas wast en grondig droogt voordat je hem voor het seizoen opbergt. In de meeste gevallen worden drogers en strijkijzers niet aanbevolen voor regenjassen, omdat deze het materiaal kunnen aantasten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 10 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 10 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 12 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 13 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 14 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 14 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 16 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 16 uur geleden