Zomerkamp 2022.
Zomerkamp 2022. Foto: Scouting Boxtel.

Scouting Boxtel werft bestuursleden

Algemeen

Het bestuur van Scouting Boxtel is op zoek naar een nieuwe voorzitter en secretaris. De twee huidige bestuurders, respectievelijk Mario de Keijzer en Janneke Greunsven, leggen na een jarenlange inzet hun taken binnen nu en maart volgend jaar neer.

Boxtel heeft een rijk verenigingsleven en een van de grotere verenigingen binnen de gemeente is de scouting. Elke week organiseren ongeveer 130 vrijwilligers activiteiten voor de driehonderd jeugdleden die aangesloten zijn. Dat is elke keer iets anders: vlotten bouwen, boomklimmen, kamperen, knutselen, sporten, spelletjes spelen of vuur maken. Elke opkomst is uniek, maar bij alle activiteiten worden de kinderen uitgedaagd om spelenderwijs hun eigen grenzen te verleggen en hun sociale vaardigheden te ontwikkelen.

IN GOEDE BANEN

Het bestuur van de vereniging zorgt ervoor dat dit alles in goede banen geleid wordt en dat al die vrijwilligers ondersteund worden in hun werk. Het bestuur zorgt er daarnaast ook voor dat de financiën op orde zijn, er vergaderingen georganiseerd worden en allerlei urgente zaken opgepakt worden. Ook draagt het bij aan de veilige plek die Scouting Boxtel voor iedereen is, bijvoorbeeld door iedereen een Verklaring Omtrent Gedrag te laten aanvragen of actuele thema’s onder de aandacht te brengen.

De komende tijd komen er enkele bestuursfuncties vrij. Voorzitter De Keijzer, secretaris Greunsven en bestuurslid Olga Kea hebben zich jarenlang met veel plezier en passie ingezet voor de vereniging. Binnen afzienbare tijd zullen zij het stokje overdragen aan hun opvolgers.

De rol van secretaris komt in november aanstaande vacant. Per maart 2023 is een nieuwe voorzitter nodig en vanaf november 2023 is er ruimte voor een nieuw algemeen bestuurslid. Een herverdeling van de rollen of taken binnen het bestuur is bespreekbaar. Gezocht wordt naar enthousiaste en daadkrachtige vrijwilligers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Zij krijgen de mogelijkheid om in Boxtel betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen. De werkzaamheden vergen een inzet van enkele uren per maand. 

TOEKOMSTBESTENDIG

Karlijn van Abeelen is al jaren actief als vrijwilliger en stopte onlangs als leiding bij de Bevers. Nu is ze algemeen bestuurslid. Ze vertelt: ,,We komen als bestuur een aantal keer per jaar samen om een avond te vergaderen. Vaak worden dan de lopende zaken en aankomende activiteiten besproken. Zo zijn we op moment bezig met een plan om Scouting Boxtel toekomstbestendig(er) te maken. Vaak werken we de taken dan individueel of samen met andere vrijwilligers verder uit.”

Naast de bestuurstaken zijn de meeste leden ook actief betrokken bij de groep. Zo nemen ze af en toe een kijkje bij opkomsten en zijn ze aanwezig bij groepsactiviteiten. ,,Sommigen van ons doen bijvoorbeeld steevast mee aan de iScout, een super spannende avond die een beetje lijkt op de Boxtelse Quiz, maar dan doen er vele honderden internationale scoutingteams mee. Ook zijn we meestal bij de Jotari, een groot groepsweekend wat in het teken van communicatie staat. Dit is allemaal natuurlijk niet verplicht, maar wel erg gezellig. De vrijwilligers vormen een gezellige club en hebben echt hart voor de groep”, aldus Van Abeelen.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via e-mail: secretaris@scoutingboxtel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 12 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 13 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 15 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 16 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 16 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 17 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 18 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 19 uur geleden