Op de terrassen in het centrum van Boxtel is het vooral Italië wat de klok slaat komend weekeinde.
Op de terrassen in het centrum van Boxtel is het vooral Italië wat de klok slaat komend weekeinde. Foto: Peter de Koning, 2021.

Centrum Boxtel bruist: op z’n Italiaans...

Algemeen

Het centrum van Boxtel verkeert zaterdag 13 en zondag 14 augustus vanaf 14.00 uur opnieuw in mediterrane sferen. Na een geslaagd Spaans weekeinde vorige maand, klinkt nu muziek uit Italië, wappert de groen-wit-rode vlag en kunnen bezoekers de geur opsnuiven én smullen van gerechten uit toeristische streken als Toscane en Umbrië. De tropische temperaturen die zijn voorspeld, maken het feest compleet.

Winkeliers en de uitbaters van Italiaanse restaurants maken er een zomers weekend. Uiteraard staan de terrassen opgesteld zodat gasten kunnen genieten van een glaasje amaretto of limoncello. Activiteitencoördinator Jordy van den Boer kondigt Italiaanse livemuziek en culturele activiteiten aan op en rond de Markt.

De komende weken is er nog meer vertier en vermaak. Van 19 tot en met 24 augustus staat Boxtel in het teken van de kermis. Het weekend daarna, van 27 tot en met 29 augustus, klinken Franse chansons in de Rechterstraat en zijn er kinderactiviteiten met een ballonnenclown en schmink. 

FORMULE 1 EN BIER

Wie de verrichtingen van autocoureur Max Verstappen op de voet volgt maar niet naar Zandvoort afreist, kan 3 en 4 september zijn hart ophalen. Het Boxtelse centrum staat dan in het teken van autosport, om precies te zijn Formule 1, waarbij het publiek volgens Van den Boer een aantal verrassingen staat te wachten. 

In het tweede weekend van september staan de Markt en de Rozemarijnstraat in het teken van bier. Met op zaterdag 10 september een optreden van de band VanBakkus en zondag 11 september de bekende proeverij Bierleloth bij bar Becoloth.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 4 uur geleden
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 7 uur geleden
Oranje Festival Boxtel opent vrijdag 26 april om 19.00 uur met internetsensatie Boer Harm.
Boer Harm stuwt kaartverkoop Oranje Festival Boxtel op Cultuur 9 uur geleden
Logo
Brunchconcert fanfare Sint-Lambertus Gemonde.
Sint-Lambertus Gemonde geeft smaakvol concert Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Kampioensrace voor Taverbo nog niet helemaal gelopen Sport 11 uur geleden
Roel van der Sloot dirigeert het On Stage Orkest.
Gildenbondsjeugd swingt met Angela's Project Cultuur 12 uur geleden
Door het verlies van zondag, dreigt degradatie voor de rugbyers van het Boxtelse/Oisterwijkse combinatieteam Ducks/Oysters.
Degradatie dreigt voor rugbyteam Ducks/Oysters Sport 12 uur geleden
Kay Karssemakers vliegt voorbij het publiek met op de achtergrond het fraaie landschap van Zuid-Tirol.
Karssemakers rijdt naar top 15 in Trentino Sport 12 uur geleden