Op de terrassen in het centrum van Boxtel is het vooral Italië wat de klok slaat komend weekeinde.
Op de terrassen in het centrum van Boxtel is het vooral Italië wat de klok slaat komend weekeinde. Foto: Peter de Koning, 2021.

Centrum Boxtel bruist: op z’n Italiaans...

Algemeen

Het centrum van Boxtel verkeert zaterdag 13 en zondag 14 augustus vanaf 14.00 uur opnieuw in mediterrane sferen. Na een geslaagd Spaans weekeinde vorige maand, klinkt nu muziek uit Italië, wappert de groen-wit-rode vlag en kunnen bezoekers de geur opsnuiven én smullen van gerechten uit toeristische streken als Toscane en Umbrië. De tropische temperaturen die zijn voorspeld, maken het feest compleet.

Winkeliers en de uitbaters van Italiaanse restaurants maken er een zomers weekend. Uiteraard staan de terrassen opgesteld zodat gasten kunnen genieten van een glaasje amaretto of limoncello. Activiteitencoördinator Jordy van den Boer kondigt Italiaanse livemuziek en culturele activiteiten aan op en rond de Markt.

De komende weken is er nog meer vertier en vermaak. Van 19 tot en met 24 augustus staat Boxtel in het teken van de kermis. Het weekend daarna, van 27 tot en met 29 augustus, klinken Franse chansons in de Rechterstraat en zijn er kinderactiviteiten met een ballonnenclown en schmink. 

FORMULE 1 EN BIER

Wie de verrichtingen van autocoureur Max Verstappen op de voet volgt maar niet naar Zandvoort afreist, kan 3 en 4 september zijn hart ophalen. Het Boxtelse centrum staat dan in het teken van autosport, om precies te zijn Formule 1, waarbij het publiek volgens Van den Boer een aantal verrassingen staat te wachten. 

In het tweede weekend van september staan de Markt en de Rozemarijnstraat in het teken van bier. Met op zaterdag 10 september een optreden van de band VanBakkus en zondag 11 september de bekende proeverij Bierleloth bij bar Becoloth.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Het Podiumbeest: laatste show Van de Veerdonk in De Serenade Algemeen 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Boxtel geniet van Dommeltheater Algemeen 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
‘Fijn je buren beter te leren kennen’ Algemeen 16 uur geleden
Logo
Afbeelding
Leerlingen JRL mogen weer op expeditie naar Bolivia Algemeen 18 uur geleden
Logo
Afbeelding
Halloweentocht heeft engerds nodig Algemeen 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Ondernemers Croonpassage brengen leven in de brouwerij Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Muziek in kunstcafé Coupé Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Dinoplaatjes sparen bij supermarkt Plus Algemeen 24 sep, 16:21