Hobbycentrum Boxtel biedt door het jaar heen tal van cursussen, onder andere schilderlessen. Vorig jaar werd een aantal doeken geveild. In de zomer is er een scala aan extra activiteiten.
Hobbycentrum Boxtel biedt door het jaar heen tal van cursussen, onder andere schilderlessen. Vorig jaar werd een aantal doeken geveild. In de zomer is er een scala aan extra activiteiten. Foto: Hans van Doorn.

Zomerclub Hobbycentrum Boxtel gaat laatste weken in

Algemeen

De laatste twee Zomerclub-weken van Hobbycentrum Boxtel (HCB) gaan maandag 15 augustus van start. Er is volop belangstelling voor de workshops en activiteiten, aldus de organisatie. De Zomerclub voorziet in een behoefte.

Liefhebbers kunnen komende maandag en woensdag 24 augustus deelnemen aan een workshop haken en lavendel. Ze maken zakjes voor het geurende kruid of haken een boodschappennet. Eveneens op maandag 15 augustus leren deelnemers een verhaal schrijven aan de hand van diverse opdrachten, bijvoorbeeld hun levensverhaal. Schaken met de kleinkinderen is eveneens een programmaonderdeel op 15 augustus, evenals bewegen in de tuin, onder begeleiding. Kortom, keus genoeg.

Dinsdag 16 augustus is er een workshop mandala tekenen. Mandala is Sanskriet voor wiel of cirkel. De les omvat dan ook tekenen met kleuren, lijnen en vormen binnen de ruimte van een cirkel. Meditatief en creatief.

Ook op woensdag 17 augustus wordt er getekend. Maar dan op ruitjespapier. Er wordt een workshop patroontekenen gegeven, de basis voor het ontwerpen van een eigen kledingstuk. Verder is er woensdag een gezellige kaartmiddag, maar ook een workshop glaskunst.
Op woensdag 24 augustus gaan wandelaars een hele dag op pad. Ze lopen van Oirschot naar Boxtel, een kleine vijftien kilometer.
Vrijdag 19 augustus is er, tot besluit van de week, een workshop Komoot. Wie meedoet, leert zijn smartphone gebruiken voor fietstochten en wandelingen.

TIJDEN EN TARIEVEN

Alle HCB-Zomerclub activiteiten zijn te vinden op www.hobbycentrumboxtel.nl. Daar staat alle informatie over de workshops, de deelnamekosten, de aanvangstijden en het aanmelden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 42 minuten geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 18 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 20 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur gisteren
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29