Wethouder Désiré van Laarhoven presenteerde zondag in de Spiegeltent Bon Salon de Geluksroutes van de gemeente Boxtel.
Wethouder Désiré van Laarhoven presenteerde zondag in de Spiegeltent Bon Salon de Geluksroutes van de gemeente Boxtel. Foto: Albert Stolwijk.

Fietsen langs 160 Boxtelse geluksplekken

Algemeen

Met een tocht van 21,7 kilometer en een van 27,3 kilometer lang heeft Boxtel twee nieuwe fietsroutes. Deze voeren langs 160 ‘geluksplekken’ in de gemeente. Wethouder Désiré van Laarhoven presenteerde de routes zondag op de laatste dag van het Spiegeltent-programma.

Tijdens de vorige editie van spiegeltent Bon Salon in 2019 werd bezoekers gevraagd hun geluksplek in de gemeente Boxtel aan te geven. Met behulp van de inbreng zijn twee fietsroutes samengesteld. 

Vrijwilligers van de ‘Beweging van geluk’ deelden drie jaar geleden kaartjes uit met de vraag om geluksplekken in de gemeente Boxtel te vermelden. De actie leverde zo’n 600 locaties op, waarbij vaak dezelfde werden genoemd. Uiteindelijk kwamen er 160 plekken naar voren. Daar voeren de twee fietsroutes nu langs. Het zijn locaties die volgens de indieners zorgen voor een positief en blij gevoel. Alle locaties zijn voorzien van een foto en een korte tekst met meer informatie. Deze zijn geschreven door de mensen die ze hebben aangedragen. 

VEEL TE BIEDEN

Wethouder Van Laarhoven ziet de routes als een mooie aanvulling op het recreatieve aanbod in de gemeente Boxtel: ,,De vele persoonlijke bijdragen van onze inwoners maakt deze tochten uniek. Die zorgen ervoor dat geluk en beweging op een bijzondere wijzen worden gecombineerd. Daarnaast laat het zien dat de vier kernen in de gemeente veel te bieden hebben.” 

De tochten zijn te downloaden via de app ‘Routes in het Groene Woud’, deze is te vinden in de Google Play Store of de Apple Store, maar zijn ook te bekijken op www.gelukinboxtel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Toch nog ouderenbingo door centrumondernemers Algemeen 42 minuten geleden
Afbeelding
Zakelijke mededeling: Hoe je kunt sparen voor je kinderen: spaarrekening, crypto’s en andere opties Algemeen 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
Extinction Rebellion houdt klimaatactie in Kampina Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Auto ondersteboven op Bosscheweg Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Pasgeboren kalfjes moeten nog een naam krijgen Algemeen gisteren
Afbeelding
Leer over ontstaan van Hezelaarse Akkers en De Scheeken Algemeen 15 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Magisch rondje varen in het donker tijdens Boxtel by Night Algemeen 14 aug, 15:00
Afbeelding
Scouting Boxtel werft bestuursleden Algemeen 14 aug, 13:00