Volgend seizoen komt het padelteam van De Merletten uit in de eredivisie.
Volgend seizoen komt het padelteam van De Merletten uit in de eredivisie. Foto: Hans Verberk.

Padelteam Merletten naar eredivisie

Algemeen

Het eerste padelteam van LTV De Merletten heeft zondag de titel behaald in de landelijke hoofdklasse. De mannen versloegen Sportclub Houten met 4-0 en stelden daarmee promotie naar de eredivisie veilig. Hiermee staat LTV De Merletten in de zomer van 2023 tussen de beste zes teams van Nederland.

Lange rally’s, bekeken lobs en soms knallende smashes: die kregen de toeschouwers zondag voorgeschoteld in sportpark Molenwijk. Jeroen van Beers en Pepijn van Hal beten het spits af en leken in het eerste dubbelspel op weg naar een snelle overwinning op Marc Rijsman en Sven de Jong. Na 6-1 setwinst kwamen de Houtenaren echter terug (3-6) en moest een derde set de beslissing brengen. Daarin wisten de Boxtelaren op 5-4 de beslissende break te forceren: 6-4.
Rob van Thiel en Lex Enklaar maakten in de tweede dubbelpartij korte metten met hun tegenstanders (6-2, 6-2) en ook de derde dubbelpartij van Van Hal en Enklaar resulteerde in een afgetekende zege: 6-1, 6-3. In de laatste wedstrijd waren Bas Kuijten en Van Thiel op de beslissende momenten te sterk voor Marc Rijsman en Wessel Steenis: 7-6, 7-6.
Bas Kuijten, teamcaptain en tevens bestuurslid van LTV De Merletten, is verheugd: ,,We hebben als vereniging sinds december twee padelbanen en het enthousiasme is enorm. Het geeft een extra boost dat we volgend jaar over een team op het allerhoogste niveau beschikken.”

TOEGANKELIJKE SPORT

Volgens Kuijten is padel ook juist voor beginnende spelers een toegankelijke sport. Kuijten: ,,Het is mooi om te zien hoe snel beginners het spel onder de knie hebben. Maar we vergeten ook zeker tennis niet: juist de combinatie van beide sporten is de kracht van onze vereniging.”
LTV De Merletten nodigt geïnteresseerden uit voor een kennismaking met tennis en padel tijdens de open dag op zaterdag 9 juli. Aanmelden voor een kennismakingsclinic kan via www.ltvdemerletten.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 40 minuten geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 2 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 16 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 17 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 19 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 22 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur gisteren
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur gisteren