Volgend seizoen komt het padelteam van De Merletten uit in de eredivisie.
Volgend seizoen komt het padelteam van De Merletten uit in de eredivisie. Foto: Hans Verberk.

Padelteam Merletten naar eredivisie

Algemeen

Het eerste padelteam van LTV De Merletten heeft zondag de titel behaald in de landelijke hoofdklasse. De mannen versloegen Sportclub Houten met 4-0 en stelden daarmee promotie naar de eredivisie veilig. Hiermee staat LTV De Merletten in de zomer van 2023 tussen de beste zes teams van Nederland.

Lange rally’s, bekeken lobs en soms knallende smashes: die kregen de toeschouwers zondag voorgeschoteld in sportpark Molenwijk. Jeroen van Beers en Pepijn van Hal beten het spits af en leken in het eerste dubbelspel op weg naar een snelle overwinning op Marc Rijsman en Sven de Jong. Na 6-1 setwinst kwamen de Houtenaren echter terug (3-6) en moest een derde set de beslissing brengen. Daarin wisten de Boxtelaren op 5-4 de beslissende break te forceren: 6-4.
Rob van Thiel en Lex Enklaar maakten in de tweede dubbelpartij korte metten met hun tegenstanders (6-2, 6-2) en ook de derde dubbelpartij van Van Hal en Enklaar resulteerde in een afgetekende zege: 6-1, 6-3. In de laatste wedstrijd waren Bas Kuijten en Van Thiel op de beslissende momenten te sterk voor Marc Rijsman en Wessel Steenis: 7-6, 7-6.
Bas Kuijten, teamcaptain en tevens bestuurslid van LTV De Merletten, is verheugd: ,,We hebben als vereniging sinds december twee padelbanen en het enthousiasme is enorm. Het geeft een extra boost dat we volgend jaar over een team op het allerhoogste niveau beschikken.”

TOEGANKELIJKE SPORT

Volgens Kuijten is padel ook juist voor beginnende spelers een toegankelijke sport. Kuijten: ,,Het is mooi om te zien hoe snel beginners het spel onder de knie hebben. Maar we vergeten ook zeker tennis niet: juist de combinatie van beide sporten is de kracht van onze vereniging.”
LTV De Merletten nodigt geïnteresseerden uit voor een kennismaking met tennis en padel tijdens de open dag op zaterdag 9 juli. Aanmelden voor een kennismakingsclinic kan via www.ltvdemerletten.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Toch nog ouderenbingo door centrumondernemers Algemeen 34 minuten geleden
Afbeelding
Zakelijke mededeling: Hoe je kunt sparen voor je kinderen: spaarrekening, crypto’s en andere opties Algemeen 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
Extinction Rebellion houdt klimaatactie in Kampina Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Auto ondersteboven op Bosscheweg Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Pasgeboren kalfjes moeten nog een naam krijgen Algemeen gisteren
Afbeelding
Leer over ontstaan van Hezelaarse Akkers en De Scheeken Algemeen 15 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Magisch rondje varen in het donker tijdens Boxtel by Night Algemeen 14 aug, 15:00
Afbeelding
Scouting Boxtel werft bestuursleden Algemeen 14 aug, 13:00