Familie, vrienden en veel inwoners van Boxtel waren geschokt toen het nieuws naar buiten kwam van de overval op Henk van den Oetelaar in januari 2021.
Familie, vrienden en veel inwoners van Boxtel waren geschokt toen het nieuws naar buiten kwam van de overval op Henk van den Oetelaar in januari 2021. Foto: Sander van Gils.

OM eist 18 jaar cel tegen drie verdachten overval Boxtelse B&B-eigenaar

Algemeen

Het Openbaar Ministerie (OM) eist 18 jaar cel tegen de drie verdachten die in januari 2021 Henk van den Oetelaar overvielen in zijn huis in Boxtel. De 73-jarige eigenaar van B&B In den Boogert aan de Oude Boomgaard, werd anderhalve dag later dood gevonden door zijn nichtje, vastgeketend aan een radiator.  

Tijdens de zitting van vrijdag kwamen de gebeurtenissen van de bewuste avond nog eens voorbij. De drie verdachten, Tomas V. (37), Ignaz P. (41) en Andrius G. (34) uit Litouwen wordt door de officier van justitie verweten extreem geweld te hebben gebruikt bij de overval. 

V. had al eens bij Van den Oetelaar in de bed and breakfast overnacht en dacht dat daar wel geld te halen was. Hij haalde P. en G. over en samen reden ze ‘s nachts van Duitsland naar Boxtel. De B&B-eigenaar werd zwaar mishandeld en met tiewraps vastgebonden aan de verwarming. De drie mannen gingen er met geld en enkele flessen wijn vandoor. 

VERWONDINGEN

Uit de sectie op het lichaam van Van den Oetelaar, bleek dat de Boxtelaar 17 gebroken ribben had, een klaplong, een gebroken onderkaak en veel bloeduitstortingen. Toen zijn nichtje hem anderhalve dag later vond, was Van den Oetelaar al overleden. Tijdens de zitting kwamen zijn nichtje en enkele nabestaanden nog aan het woord. 

De oudste twee mannen werden twee maanden na de overval opgepakt in Voorburg en Dordrecht. Drie maanden later volgde de arrestatie van G. in Litouwen. Zij zitten sinds die tijd in voorarrest. Als de rechter de eis van 18 jaar gevangenisstraf voor doodslag en diefstal van geweld van het OM overneemt, gaat daar dus nog een jaar vanaf. Dinsdag 5 juli is nog een tweede zitting in deze zaak, de uitspraak van de rechter volgt op 29 juli. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 2 uur geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 4 uur geleden
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 6 uur geleden
Blik op het Concordiapark. Goed te zien zijn de verschillende wegen die in vroegere tijden diverse buurtschappen met elkaar verbonden.
Liempde: goed bewaard, maar toch springlevend MuBo 10 jaar 9 uur geleden
Twee van de vijf Kleuskes bij hun boerderij aan de Oude Dijk in Liempde. In de jaren zeventig en tachtig overleden de boers en zussen Van der Velden.
De Kleuskes opent de deuren MuBo 10 jaar 9 uur geleden
Enthousiast begonnen zo'n beetje alle basisschoolleerlingen van Boxtel aan de Koningsspelen in sportpark Munsel. Daar waren na de gezamenlijke opening verschillende sporten en spellen.
Koningsspelen afgelast Jeugd 11 uur geleden
Logo
Aardrijkskundeleraar Roel Smelt in gesprek met Ina van der Wekken, oud-docent klassieke talen.
JRL rolt groene loper uit voor reünie bij 75e verjaardag Algemeen 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 17 apr, 16:03