Dit is De Bokselse Kwis ten voeten uit. De leden van team Divas uit het Oosten maken samen koortsachtig vragen en opdrachten aan een stampvolle keukentafel boordevol laptops, boeken, naslagwerken en natuurlijk heel veel hapjes en drankjes.
Dit is De Bokselse Kwis ten voeten uit. De leden van team Divas uit het Oosten maken samen koortsachtig vragen en opdrachten aan een stampvolle keukentafel boordevol laptops, boeken, naslagwerken en natuurlijk heel veel hapjes en drankjes. Foto: Peter de Koning, 2019.

BOXtheater goed doel Bokselse Kwis

Algemeen

De organisatoren van De Bokselse Kwis hebben BOXtheater aangewezen als goed doel van de achtste editie. Dat betekent dat deelnemers zich tijdens de dorpsquiz gaan inzetten voor de amateurtoneelgroep. Het vragenspel wordt zaterdag 5 november gehouden, de inschrijving gaat morgen, vrijdag 1 juli van start.

Alle teams die meedoen aan De Bokselse Kwis spelen altijd voor een lokaal goed doel. Tijdens de eerdere zeven edities kon dankzij quizzers en sponsors een totaalbedrag van bijna 25.000 euro worden uitgereikt aan tal van sociaal-maatschappelijke en culturele verenigingen en sportclubs.

,,Daarnaast wijzen we elk jaar een overkoepelend goed doel aan”, vertellen organisatoren Patricia van Amelsvoort, Saskia Maltha en Marc Cleutjens. ,,Eerder zetten onze quizteams zich in voor onder meer Stapel op Sint, de Voedselbank, de Kinderboerderij en de Voorleesfiets. Op quizavonden worden opdrachten gepresenteerd waarmee teams aan de slag gaan en een bijdrage leveren aan het vooraf gekozen doel.”

LEUKE IDEEËN

Op welke manier quizteams op 5 november een steentje gaan bijdragen aan BOXtheater wordt vooraf niet bekendgemaakt. ,,BOXtheater is een geweldige toneelgroep die al enkele decennia verrast met theatervoorstellingen op bijzondere locaties. We zijn blij dat we samen met de toneelspelers een paar leuke ideeën kunnen uitwerken”, aldus het drietal, dat dit jaar extra ondersteuning krijgt van medeorganisatoren Renilde Bos, Antoine Ghijsens en Peter Bos.

Hoewel de organisatoren van De Bokselse Kwis elk jaar verrassen met nieuwe vragen en opdrachten, is de opzet van de achtste dorpsquiz vertrouwd. Vanuit hun hoofdkwartier - de huiskamer, de kantine of de kroeg - zetten teams alles op alles om zoveel mogelijk vragen en opdrachten correct te beantwoorden. Natuurlijk kunnen ze rekenen op een aantal opdrachten waarvoor men de hort op moet.

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor De Bokselse Kwis kan met ingang van vrijdag 1 juli 2022 uitsluitend via de website www.debokselsekwis.nl. Deelname kost 32,50 euro per team. Vermeld bij de inschrijving de naam van de teamcaptain, het adres van het hoofdkwartier en het lokale doel waarvoor gespeeld wordt. 

De achtste editie van de dorpsquiz start zaterdag 5 november om klokslag 18.00 uur en eindigt om 23.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 1 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 2 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 5 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 6 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 20 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 22 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 23 uur geleden