Raadslid Rianne van Esch van Balans overhandigt wethouder Désiré van Laarhoven de resultaten van het meldpunt jeugdzorg.
Raadslid Rianne van Esch van Balans overhandigt wethouder Désiré van Laarhoven de resultaten van het meldpunt jeugdzorg. Foto: Eigen collectie.

Balans bundelt inbreng meldpunt jeugdzorg

Algemeen

Een evaluatieformulier waarin mensen die met jeugdzorg te maken hebben, verbetertips en knelpunten kunnen aangeven. En of vooraf bepaalde doelen gehaald zijn. Daarvoor pleit de fractie van coalitiepartij Balans naar aanleiding van het meldpunt dat zij begin mei startte.

Raadslid Rianne van Esch overhandigde maandag de gebundelde en geanonimiseerde inbreng van de mensen die bij het digitale meldpunt jeugdzorg klachten en tips achterlieten. Wethouder Désiré van Laarhoven nam het rapport in ontvangst.

De mensen die reageerden, brachten diverse knelpunten te berde. Bijvoorbeeld korte indicaties, waardoor ouders, kinderen en zorgaanbieders steeds weer door dezelfde molen moeten om verlenging te regelen. Verder hadden respondenten te maken met wisselende consulenten, merkten ze dat ze niet altijd antwoord kregen op hun vragen of dat ze onprettig bejegend werden. Er kwamen overigens ook veel tips binnen.

MELDPUNT GESLOTEN

Balans gaf bij de openstelling van het meldpunt al aan dat de partij de problemen in de jeugdzorg wellicht niet op kan lossen, maar ze wel door kan spelen aan de wethouder. Zij doet op haar beurt wat ze kan om knelpunten op te lossen. Het meldpunt is sinds 1 juni gesloten, zoals Balans al aankondigde toen het geopend werd. Het vormde een peiling van een maand.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Circulair bedrijf SNEW uit Boxtel krijgt Gouden Cirkel-award Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
OM eist 18 jaar cel tegen drie verdachten overval Boxtelse B&B-eigenaar Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Maher Mustafa opent winkel in Bernhardstaete Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Heerlijk flodderen met water en zand Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Repair café bij Het Goed Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Kloostertuin heeft voorbeeldfunctie Algemeen 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
Een nummer 1 hit, grote podia en thuiskomen op de Bazaar Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Jonge taekwondoka’s Defence Center Boxtel slagen voor examen Algemeen 15 uur geleden