In Barendrecht schreven de jeugdspelers van MEP A1 geschiedenis. De hockeytalenten sleepten de landelijke titel op het een-na-hoogste niveau binnen.
In Barendrecht schreven de jeugdspelers van MEP A1 geschiedenis. De hockeytalenten sleepten de landelijke titel op het een-na-hoogste niveau binnen. Foto: eigen collectie.

‘We hebben ‘t toch mooi geflikt als boerenclubje’

Algemeen

De jongens A1 van MEP hebben ook de landelijke titel op hun naam geschreven in de Super A-competitie, het een-na-hoogste jeugdniveau. In Barendrecht wonnen zij de bizar verlopen finale met 3-1 van Tilburg.

Het is een unieke prestatie binnen de jeugdteams van de Boxtelse hockeyvereniging. ,,Voor het eerst in de geschiedenis van MEP is er een landelijke titel door een veldploeg behaald (eerder werd al een landelijke zaaltitel binnengesleept - red.)”, vertelt Sander van Esch, die samen met Joost Caris het coachduo van de A1 vormt. ,,Ik zit nu vijf jaar op deze groep en we spelen al die tijd al een tactiek die de jongens nu tot in de puntjes beheersen. Daardoor konden ze ook in de finale vrij spelen.” 

Nadat de jonge hockeyers de poulefase van de finaledag in sportpark De Doorbraak doorstonden, kwamen ze de spelers van Tilburg tegen in de eindstrijd. De wedstrijd kende een eigenaardig verloop. ,,We kwamen via twee strafcorners op een 2-0 voorsprong. De eerste goal werd gemaakt door Stijn Tausch, de tweede via een tip-in door Julian de Brouwer. Daarna kreeg een van de spelers een groene kaart en daardoor twee minuten tijdstraf. Vlak na de rust kreeg die jongen zijn tweede groene en dus een gele prent.” Na wat gemor vanaf de bank en een opmerking richting de scheidsrechter van een veldspeler volgden respectievelijk nog een gele en rode prent voor de Tilburgers. ,,Dus stonden wij tegenover acht man. Dit gebeurde allemaal in een tijdsbestek van enkele minuten’’, aldus Van Esch die zag dat zijn ploeg het spel domineerde.

NIET VERRASSEND

Dat Gijs Docter van MEP daarna nog de 3-0 maakte uit een corner, was dan ook niet verrassend. Hoewel tegen het einde van de wedstrijd nog een Tilburgse tegentreffer kwam, waren de Boxtelse hockeyers op dat moment zeker van de titel. ,,Na afloop hebben we (de staf - red.) tegen de ploeg gezegd trots ze te zijn. We hebben ‘t toch mooi geflikt als boerenclubje”, grinnikt Van Esch.

Komend seizoen mogen liefst zeven spelers van het juniorenteam proberen zich te selecteren voor het eerste herenelftal. Vier van hen speelden afgelopen competitie al vaak mee met de vaandelploeg van MEP. Voor de deels nieuwe lichting van de A1 wacht volgend seizoen een uitdaging. Via een voorronde moeten ze zich zien te plaatsen voor het hoogst landelijke niveau. Van Esch, die afzwaait als coach en verder gaat als veldtrainer: ,,Daarin kunnen we teams tegenkomen als Den Bosch, Kampong en Bloemendaal.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Circulair bedrijf SNEW uit Boxtel krijgt Gouden Cirkel-award Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
OM eist 18 jaar cel tegen drie verdachten overval Boxtelse B&B-eigenaar Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Maher Mustafa opent winkel in Bernhardstaete Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Heerlijk flodderen met water en zand Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Repair café bij Het Goed Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Kloostertuin heeft voorbeeldfunctie Algemeen 14 uur geleden
Logo
Afbeelding
Een nummer 1 hit, grote podia en thuiskomen op de Bazaar Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Jonge taekwondoka’s Defence Center Boxtel slagen voor examen Algemeen 14 uur geleden