Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het bestuur van De Serenade (v.l.n.r.: Marcel Baijens, Bert van Ruremonde en Joleen van Rooij) en De Ploegers (v,r.n.l. Maarten Termeer en Marie José van Leeuwen) hebben een akkoord bereikt over carnavalsactiviteiten in de accommodatie aan de Oude Dijk.
Het bestuur van De Serenade (v.l.n.r.: Marcel Baijens, Bert van Ruremonde en Joleen van Rooij) en De Ploegers (v,r.n.l. Maarten Termeer en Marie José van Leeuwen) hebben een akkoord bereikt over carnavalsactiviteiten in de accommodatie aan de Oude Dijk. Foto: Bas van den Biggelaar.

Ploegers voor vier jaar in De Serenade

Algemeen

De komende vier carnavalsseizoenen is De Serenade in Liempde de thuisbasis van prinsenvereniging De Ploegers. ,,Goed nieuws dat alle podiumactiviteiten hier plaats zullen vinden. Er zijn al veel banden tussen onze accommodatie en de carnavalsvereniging”, vertelt voorzitter Marcel Baijens. ,,Zo zijn veel van de muzikanten die hier repeteren ook actief tijdens de leutfeesten en is hofkapel De Kromploegers al jaren kind aan huis.”

Vorig jaar hadden de twee partijen al afgesproken dat de podiumactiviteiten in gemeenschapshuis De Serenade plaats zouden vinden. Maar tot grote teleurstelling van zowel De Ploegers als De Serenade konden veel daarvan niet doorgaan vanwege corona. ,,Daardoor hebben we bijvoorbeeld onze zittingsavonden moeten annuleren, maar ook de jeugdavond Liemt’s got talent”, blikt interim-voorzitter Maarten Termeer terug. ,,Maar we gaan ervanuit dat deze en ook alle andere ludieke feestelijkheden komend seizoen gewoon plaatsvinden in De Serenade.“

Dinsdag tekenden voorzitters Baijens en Termeer de huurovereenkomst om de samenwerking te bekrachtigen. Dat deden zij samen met bestuursleden Bert van Ruremonde en Joleen van Rooij van De Serenade en Marie José van Leeuwen van De Ploegers. Daarna werd de multifunctionele accommodatie aan de Oude Dijk onder het motto ‘samen de schouders eronder’ geopend voor de prinsenvereniging. ,,We vonden het wel aardig om ons nieuwe thuishonk ‘in te zegenen’”, lacht Termeer. ,,We zijn als De Serenade bijzonder blij dat ook onze huidige huurders meewerken om de festiviteiten hier mogelijk te maken”, aldus Baijens.

q Van links naar rechts: Marcel Baijens, Bert van Ruremonde en Joleen van Rooij sloten namens De Serenade een huurovereenkomst met Marie José van Leeuwen en Maarten Termeer van prinsenvereniging De Ploegers. Foto: Bas van den Biggelaar.

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Afbeelding
Woud aan gele borden langs Boxtelse wegen Gemeente Boxtel 12 uur geleden
Logo
Afbeelding
Agterblijvers vieren 6 keer 11 jaar op z'n Duits Verenigingen 18 uur geleden
Afbeelding
Buurtbus Esch verwelkomt 600.000e passagier Verenigingen 19 uur geleden
Afbeelding
DVG deelt punten broederlijk met Wilhelmina Sport 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
ODC incasseert het meest in Rabo Club Support Verenigingen 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Je kunt hier op elk gewenst niveau tafeltennissen' Sport 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
Raadsleden enthousiast over 'zorgbuurthuis', maar waar? Politiek 27 nov., 17:25
Afbeelding
MEP herfstkampioen na winst op medekoploper Sport 27 nov., 15:46