Robert Jan de Weger, president van de Lionsclub, overhandigt Arjen Witteveen een mooie cheque.
Robert Jan de Weger, president van de Lionsclub, overhandigt Arjen Witteveen een mooie cheque. Foto: Eigen collectie

Lionsclub doneert 7.500 euro aan Leergeld Boxtel

Algemeen

Geld inzamelen voor stichting Leergeld Boxtel, dat was het hoofddoel van het tweedaagse golfevent dat Lionsclub Dommel & Aa op landgoed Velder hield. Afgelopen weekend speelden een kleine 70 deelnemers er een bourgondisch toernooi. Rob Lucas en Sjef Raat gingen zaterdag met de winst aan de haal, Marcel van Beers en John van der Steen wonnen zondag.

Natuurlijk, de golfers streden om de overwinning, maar gezelligheid woog ook zwaar mee. Aan het eind van het toernooi kon Robert Jan de Weger, president van de Lionsclub, een cheque van 7.500 euro overhandigen aan Arjen Witteveen, voorzitter van stichting Leergeld Boxtel. Het golfevenement bracht 5.000 euro op, de Lions konden dankzij sponsoren die de serviceclub steunen, 2.500 euro bijpassen.

Het ontbrak de deelnemers aan niets. De barbecue gloeide en de organisatie zorgde voor hapjes en drankjes. Onder geweldige weersomstandigheden werkten de deelnemers in tweetallen alle holes af, in een ontspannen sfeer. 

Witteveen toonde zich verheugd met de bijdrage. ,,Het geld wordt absoluut goed besteed.” Stichting Leergeld zorgt dat kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben, bijvoorbeeld bij een sportclub kunnen of noodzakelijke lesmaterialen aan kunnen schaffen. Daarvoor is geld nodig, zoals deze donatie van de Lions.

De serviceclub is van plan, gezien de enthousiaste reacties, om het evenement volgend jaar opnieuw op touw te zetten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 1 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 1 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 3 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 4 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 4 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 5 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 7 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 9 uur geleden