Afbeelding
Foto: Eigen collectie

Zakelijke mededeling: Op vakantie in eigen land

Algemeen

Hoe zal het dit jaar gaan met reizen naar het buitenland? Het is niet te voorspellen en veel mensen zitten juist in de vakantie niet te wachten op onzekerheid en gedoe. Een vakantie in eigen land is dan een goed alternatief. Ook hier is genoeg te ontdekken en beleven en je weet wat de regels zijn en kunt de aanwijzingen van het personeel verstaan en alle regels die zijn aangeplakt lezen. Wil je toch echt het vakantiegevoel van even in een heel andere wereld verblijven huur dan vakantiehuisje op een van de vijf Nederlandse waddeneilanden. 

Op de wadden kun je echt lekker uitwaaien en genieten van rust en ruimte. Maar zeker ook van gezelligheid en charme. Alle Nederlandse waddeneilanden hebben hun eigen unieke karakter en dat is goed bewaard gebleven. Er is veel te ontdekken op het gebied van geschiedenis en de unieke natuur en cultuur. Bij de plaatselijke VVV’s weten ze er alles van en de eilandbewoners vertellen er graag over, want ze zijn trots op hun bijzondere woonplaats. Ook voor een langere vakantie is er genoeg te beleven, 

Onderweg 

Het vakantiegevoel krijg je al onderweg naar een van de eilanden. Eerst naar de haven in Friesland of de kop van Noord Holland. Het echte platteland van Nederland met uitgestrekte groene weilanden en grote boerderijen trekt aan je voorbij. Dan op de boot.Nu ben je echt weg, je laat letterlijk even alles achter je. 

Geniet van de overweldigende en toch kleinschalige natuur op de eilanden. Fietsend, wandelend of paardrijdend. Er is van alles te beleven voor jong en oud. Ook als je een Texel huisje huren zul je je geen moment vervelen. De mooie stranden, het stadje met de vele uitgaansgelegenheden bieden allerlei soorten van vertier. Je kunt de rust, maar ook de drukte opzoeken, het is maar net waar je zin in hebt. Extra genieten doe je in een huisje met jacuzzi. Zeker na een lange actieve dag buiten is ontspannen in je eigen bad heerlijk.

Met een vakantiehuisje op een van de waddeneilanden ben je tijdelijk een echte eilandbewoner en leef je met het ritme van de getijden en de veerboten die een paar keer per dag de samenstelling van de bevolking veranderen. Je maakt mee hoe het eiland tot rust en de sfeer er verandert nadat de laatste boot van de dag vertrokken is naar het vasteland en de dagjesmensen verdwijnen. Je blijft achter in een select gezelschap van eilandbewoners en dat heeft iets knus en intiems. 

En terwijl anderen zich naar de boot haasten kun jij precies doen waar je zin in hebt op je eigen tijden. Vroeg opstaan om de stilte van de ontwakende natuur te beleven of lekker uitslapen. Nog even naar het strand om de zonsondergang te bekijken of uitgebreid uit eten bij een van de vele restaurants. Ontbijten en alvast broodjes smeren voor tussen de middag op het strand of thuiskomen voor een siësta. Je hebt je eigen uitvalsbasis en hoeft met niemand rekening te houden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 1 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 3 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 5 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 6 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 7 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 9 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen gisteren
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30