Wethouder Fred van Nistelrooij overhandigd de cheque van 1.000 euro aan de leerlingen van basisschool De Hobbendonken. Dit bedrag komt van de snelheidsmeter die vorig jaar is opgehangen bij de school.
Wethouder Fred van Nistelrooij overhandigd de cheque van 1.000 euro aan de leerlingen van basisschool De Hobbendonken. Dit bedrag komt van de snelheidsmeter die vorig jaar is opgehangen bij de school. Foto: gemeente Boxtel.

Snelheidsmeter bij Vorsenpoel werkt, maar na weghalen rijden auto’s weer harder

Algemeen

De leerlingen van basisschool De Vorsenpoel aan de Hendrik Verheeslaan kunnen een Twister-spel op hun schoolplein tegemoet zien. Wethouder Fred van Nistelrooij kwam hen deze week een cheque overhandigen van 1.000 euro. Dit bedrag werd bij elkaar gespaard door de snelheidsmeter die in september vorig jaar bij de school werd opgehangen. Na het weghalen van de meter, werd er alleen weer harder gereden...

Voor iedere auto die zich aan de maximum snelheid van 30 kilometer per uur hield in de Hendrik Verheeslaan, werd een dubbeltje in de spaarpot gestort. Het maximumbedrag was 1.000 euro, omdat ook fietsers werden geregistreerd. De snelheidsmeter werd geplaatst op verzoek van enkele kinderen van de school, die vonden dat er te hard werd gereden in de straat en daar moest iets aan gebeuren. 

HOOP

De gemeente Boxtel honoreerde het verzoek en in september plaatste wethouder Hans Heesen de snelheidsmeter. Dat bleek te werken, want volgens de gemeente hield tijdens de duur van de actie een ruime meerderheid zich aan de maximale snelheid. ,,We hoopten dat de mensen langzaam zouden blijven rijden, maar nu blijkt uit metingen in het najaar dat er toch weer iets harder gereden wordt. De gemiddelde snelheid ligt net iets boven de 30 kilometer per uur”, laat de gemeente weten.

De kinderen van De Vorsenpoel vinden het erg jammer dat er nu toch weer harder wordt gereden rond hun school en vragen iedereen om rustiger te blijven rijden in de straat.

OP DE FOTO’S: Wethouder Fred van Nistelrooij overhandigde deze week de cheque van 1.000 euro aan de leerlingen van basisschool De Hobbendonken. Dit bedrag komt van de snelheidsmeter die vorig jaar is opgehangen bij de school. De tweede foto werd gemaakt in september, toen de meter in werking trad. Foto’s: eigen collectie en Hans van Doorn.

Drie weken lang hangt een snelheidsmeter nabij basisschool De Vorsenpoel. Automobilisten die zich aan de maximum snelheid houden, zorgen ervoor dat het digitale spaarpotje wordt gevuld.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 1 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 3 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 4 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 5 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 7 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 22 uur geleden
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 23 uur geleden
Logo
Dit dodaarsje zwemt in een ven waar de nevel van de vroege ochtend nog boven hangt. De druppels verraden dat de vogel net boven is gekomen na een duik onder water. De kleinste futensoort van ons land broedt in de Kampina en houdt van beschutte oevers.
Scherp gehoor belangrijkste 'gereedschap' van een vogelaar Natuur & milieu 27 mrt, 14:01