Deze vier toppers, Pleun de Vroom, Thijs van Engelenburg en Giel en Inge van Gorp hebben dit jaar maar liefst 116 kerstbomen verzameld. Volgend jaar gaan ze voor minimaal 117 exemplaren, zo lieten ze aan Brabants Centrum weten.
Deze vier toppers, Pleun de Vroom, Thijs van Engelenburg en Giel en Inge van Gorp hebben dit jaar maar liefst 116 kerstbomen verzameld. Volgend jaar gaan ze voor minimaal 117 exemplaren, zo lieten ze aan Brabants Centrum weten. Foto: eigen collectie.

Kerstbomen leveren extra zakcentje op

Algemeen

Uit de meeste huiskamers zullen de kerstbomen wel weer verwijderd zijn. De afgedankte sparren kunnen woensdag 12 januari tussen 13.30 en 16.00 uur worden ingeleverd op vijftien plaatsen in de gemeente Boxtel. Bij Pleun, Thijs, Giel en Inge komt de afdeling Openbare Ruimte van de gemeente Boxtel de ingezamelde bomen ophalen. De hoop is te groot om ze zelf te brengen...

In de voortuin en op de inrit van de hoekwoning aan De Kuiper hebben Pleun de Vroom, Thijs van Engelenburg en Giel en Inge van Gorp liefst 116 afgedankte kerstbomen bijeengebracht. Het viertal kan straks 58 euro verdelen om in de spaarpot te doen of om iets leuks van te kopen. De vier kinderen zijn zo trots als een pauw, zo meldt een van de moeders. En volgend jaar komen ze opnieuw in actie zo kondigden de jeugdige inzamelaars aan. Om minimaal 117 bomen te vergaren. 

Met name voor jeugd de jaarlijkse inzameling van kerstbomen een favoriete bezigheid. Niet verwonderlijk want voor elke stam betaalt de gemeente vijftig eurocent. Op onderstaande inzamelplekken mogen maximaal vijftig bomen tegelijk worden aangeboden. Wie er meer bijeengebracht heeft, dient te bellen naar het servicepunt Openbare Ruimte van de gemeente, telefoonnummer (0411) 65 59 44. De sparren worden dan opgehaald.

Op de volgende plaatsen worden bomen ingeleverd. Boxtel: hoek Keizerstraat/Van Randerodestraat; Van Beekstraat (bij de glascontainers); Corpus, grasveld hoek Van der Voortweg; Breukelsplein; hoek Koppel/Duinendaal (bij de glasbak); Nieuwe Nieuwstraat (gemeenschapshuis De Rots); Hendrik Verheeslaan (tegenover Populierenlaan); Beneluxlaan (nabij Dommeloord); De Beukums (tegenover De Beemden); hoek Newtonplein/Edisonstraat; Munsel (bij speeltuin Voetboog). Lennisheuvel: gemeenschapshuis Orion. Liempde: Akkersrijt (ter hoogte van huisnummers 26-30); Concordiapark (bij de kiosk). Esch: Marktplein.

BUITEN LEGGEN

In verband met de coronamaatregelen vraagt de gemeente aan ouders om thuis te blijven en het klusje aan de kinderen over te laten. Ook verzoekt zij de sparren alvast buiten te leggen. Ze eindigen in de versnipperaar en uiteindelijk als compost.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 1 uur geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 3 uur geleden
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 5 uur geleden
Blik op het Concordiapark. Goed te zien zijn de verschillende wegen die in vroegere tijden diverse buurtschappen met elkaar verbonden.
Liempde: goed bewaard, maar toch springlevend MuBo 10 jaar 7 uur geleden
Twee van de vijf Kleuskes bij hun boerderij aan de Oude Dijk in Liempde. In de jaren zeventig en tachtig overleden de boers en zussen Van der Velden.
De Kleuskes opent de deuren MuBo 10 jaar 8 uur geleden
Enthousiast begonnen zo'n beetje alle basisschoolleerlingen van Boxtel aan de Koningsspelen in sportpark Munsel. Daar waren na de gezamenlijke opening verschillende sporten en spellen.
Koningsspelen afgelast Jeugd 10 uur geleden
Logo
Aardrijkskundeleraar Roel Smelt in gesprek met Ina van der Wekken, oud-docent klassieke talen.
JRL rolt groene loper uit voor reünie bij 75e verjaardag Algemeen 14 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 17 apr, 16:03