Beelden van de verdachten die middels spoofing konden pinnen met een bankpas van een hoogbejaarde vrouw uit Den Bosch.
Beelden van de verdachten die middels spoofing konden pinnen met een bankpas van een hoogbejaarde vrouw uit Den Bosch. Foto: Bureau Brabant

Verdachten pinnen op de Markt met bankpas van 93-jarige Bossche vrouw

Algemeen

Nadat een van hen zich voordeed als bankmedewerker, hebben twee volwassen mannen kunnen pinnen met de bankpas van een 93-jarige vrouw uit Den Bosch. Onder andere bij de Geldmaat aan de Markt in Boxtel werd geld opgenomen. 

De politie zoekt al enige tijd naar de mannen: het delict vond op 13 oktober plaats en daarbij werden ook sieraden gestolen. Een van de dieven heeft gepind aan de Markt. Daarna probeerde een andere verdachte dit bij de Piazza in Eindhoven en de Mediamarkt in Son en Breugel wat mislukte. De pas van de hoogbejaarde vrouw was al geblokkeerd met hulp van een thuiszorgmedewerkster. 

De Bossche werd eerst telefonisch opgelicht, waarna haar bankpas werd opgehaald door een zogenaamde ‘bankmedewerker’. Spoofing wordt dit genoemd: je vervalst bepaalde kenmerken zoals een telefoonnummer om jezelf als een ander voor te kunnen doen. Dit gebeurt ook met onder andere e-mailadressen en websites.

Via Bureau Brabant, het opsporingsprogramma van de politie op Omroep Brabant, werden recent beelden van de verdachten naar buiten gebracht (zie foto). Getuigen worden opgeroepen zich te melden. Dat kan via 0800-6070, Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of online via deze link.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 59 minuten geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 1 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 2 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 16 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 17 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 19 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 20 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 20 uur geleden