Afbeelding
Foto: eigen collectie

Wat zijn de beste boekhoudprogramma’s voor zzp’ers?

Algemeen

Als zzp’er in Nederland moet je elk kwartaal een btw aangifte doen, zelfs als je geen inkomsten of uitgaven hebt gedaan is dit noodzakelijk. In dat geval is het natuurlijk eenvoudig om de omzetbelasting te berekenen, maar voor veel andere freelancers is dit niet het geval. Desondanks kiezen de meeste zzp’ers ervoor om de aangiftes zelf te doen, terwijl dit toch vrij lastig kan zijn. Het is juist beter om gebruik te maken van boekhoudsoftware. Zo’n programma zorgt ervoor dat je zelf niets meer hoeft te berekenen, je hoeft juist alleen maar getallen in te vullen. Een kind kan de was doen met de onderstaande boekhoudprogramma’s!

Rompslomp

Een van de beste boekhoudprogramma’s voor zzp’ers in Nederland is hoe dan ook Rompslomp. Dit is gestart om het gedoe rondom de boekhouding voor ondernemers te minimaliseren en zorgt ervoor dat je de online boekhouding eenvoudig uit kunt voeren als freelancer. Voor het standaardpakket betaal je maandelijks 15 euro, terwijl het premium pakket 25 euro per maand kost. Je kunt desondanks ook kiezen voor een gratis variant of juist de basisvariant, hiervoor moet je 5 euro per maand neerleggen. Rompslomp biedt je een overzichtelijk dashboard en een koppeling met de Kamer van Koophandel, terwijl het ook een mobiele app heeft. Hartstikke handig!

E-Boekhouden

Als je aan een zzp’er die een boekhoudprogramma gebruikt welke software dit is dan is de kans groot dat de freelancer E-Boekhouden zegt. Dit programma is namelijk zeer populair in Nederland, ook onder zzp’ers. Dat E-Boekhouden veel gebruikt wordt heeft diverse redenen. Zo kun je het onder meer 15 maanden gratis gebruiken als startende zzp’er, voor anderen start de prijs vanaf 9,95 euro per maand voor zowel de boekhoud- als de facturatiemodule. E-Boekhouden vergt wel wat kennis van boekhouden, maar desondanks is deze software zeker een aanrader. 

MoneyMonk

Daarnaast zijn er ook genoeg Nederlandse freelancers die juist een abonnement bij MoneyMonk hebben genomen, wat voor startende ondernemers maandelijks 10 euro kost in de eerste zes maanden. Je betaalt vervolgens 20 euro per maand. In MoneyMonk kun je direct koppelen met de Belastingdienst, terwijl een koppeling met KVK ook mogelijk is. Bovendien is het mogelijk om automatisch een match te maken tussen een factuur en een bankoverdracht, wat erg handig kan zijn. MoneyMonk zal je leven als zzp’er echt makkelijk maken, wat precies het doel is van dit boekhoudprogramma. Het kost helaas dus wel relatief veel geld.

Fiscus

Een boekhoudpakket speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse zzp’er, dat is Fiscus. Het programma is bovendien relatief goedkoop, je kunt het namelijk vanaf 12,50 euro per maand gebruiken. Je hebt dan direct toegang tot alle functies van Fiscus. Zo kun je zowel van de uren- als de rittenregistratie gebruik maken, terwijl je ook rechtstreeks bij de Belastingdienst je btw aangifte kunt doen via deze software. Helaas kun je je facturen miniem ontwerpen in Fiscus, hierin loopt het echt achter op de concurrenten die hierboven genoemd zijn. Wel kun je eenvoudig en snel starten met dit programma, wat juist weer een groot pluspunt van Fiscus is. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Een scene uit het driedelige theaterstuk In voor- en tegenspoed dat Boxtheater de afgelopen weken uitvoerde: ambtenaar van de burgerlijke stand (Lizzy Nonnemaker) vliegt bruidegom Michel (Frenk Breuer) naar de keel terwijl bruid Carlijn (Suzanne Wouters) probeert in te grijpen.
Vermakelijk ongemak tijdens Boxtheater Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Irene klopt fysiek spelend Gassel op het nippertje Sport 1 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten. Geheel rechts regisseur Maarten Melis.
Cast en crew Bloedverwanten overstelpt met complimenten Cultuur 16 uur geleden
Koningsdag in Gemonde. Een feest voor jong en oud(er). De jeugd komt 's ochtends aan bod, daarna zijn de voetbalvelden het domein van deelnemers aan het zes-tegen-zestoernooi van Irene. Op vrijdag 26 april vieren jongeren feest met DJ's uit eigen dorp.
Gemondenaren vieren koningsdag op voetbalveld Verenigingen 18 uur geleden
Logo
What's Up Rosemary en Emmanuel.
What's Up, Rosemary & Emmanuel? Jeugd 21 uur geleden
Afbeelding
Beginnerscursus bridge bij club in Gemonde Verenigingen 22 uur geleden
Logo
Grote drukte op de open dag van WSD. Belangstellenden stromen naar binnen om het pand te bekijken.
In pand van WSD kon je over de koppen lopen Zakelijk gisteren
Logo
Boxtels Sjoelkampioenschap.
Op termijn in alle dorpen kampioenschap sjoelen Sport gisteren