Willie en Lenie Toelen-Van der Doelen zijn morgen, vrijdag 3 december, vijftig jaar getrouwd.
Willie en Lenie Toelen-Van der Doelen zijn morgen, vrijdag 3 december, vijftig jaar getrouwd. Foto: Ad van de Wetering

Gouden bruidspaar Toelen

Algemeen

Lenie en Willie Toelen wonen sinds februari op Hoogheem in Boxtel. Lenie verzorgt er haar man met veel toewijding, nadat hij zes jaar in verpleeghuis Liduina verbleef. De liefde voor Willie, die na een hartstilstand een hersenbeschadiging opliep, is na vijftig jaar nog altijd onverminderd.

Ondanks de beperkingen waarmee Willie (74) te kampen heeft, vierde het paar vrijdag 3 december de gouden bruiloft. ,,We maken er gewoon een leuk feestje van”, vertelt Lenie (70) in aanloop naar de feestdag. Het paar leerde elkaar kennen tijdens carnaval. ,,Ik was pas veertien, maar de vonk sloeg over en is nooit meer gedoofd”, grinnikt de in Den Dungen geboren en getogen Lenie. Na zes jaar verkering stapte het stel in het huwelijksbootje en werd een woning aan de Laan ten Habraken in Gemonde betrokken, in de geboorteplaats van Willie. 

,,Zeven jaar lang exploiteerden we een cafetaria aan de Leunisdijk in Esch (nu Ons Café - red.). Vanaf 1987 woonden we er aan de Willibrordusweg. Onze dochter Monique (48) woont in België en zoon Werner (44) alweer zestien jaar in de Verenigde Staten”, vertelt Lenie. 

Lenie en Willie delen een passie. Een van de kamers van de woning staat vol met ordners. Als Lenie er een openslaat, blijkt dat de mappen vol theezakjes zitten. ,,Afkomstig uit alle delen van de wereld. We verzamelen ze al jaren en hebben inmiddels een collectie van zo’n vijftigduizend stuks”, glundert Lenie.

Zo nu en dan neemt Lenie haar man in de rolstoel mee voor een uitje, maar het grootste deel van de dag ligt hij in de woonkamer in een ziekenhuisbed. ,,Ik heb mijn handen vol aan de verzorging van Willie, maar doe het graag. Natuurlijk met ondersteuning van hulp die we inkopen via een persoonsgebonden budget. Ik ben dolblij mijn man nu weer thuis te hebben.”

OP DE FOTO: Willie en Lenie Toelen- van der Doelen waren gisteren, vrijdag 3 december, vijftig jaar getrouwd. (Foto: Ad van de Wetering).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Hoogstambrigade Het Groene Woud is sinds maart 2021 een stichting. In september van dat jaar vierden de leden dit feit.
Ecoloog vertelt over dieren in hoogstamgaarden Natuur & milieu 2 minuten geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 2 uur geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 20 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 22 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 apr, 09:00
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00