Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Fractievoorzitter CDA stopt door ‘niet-sociaal beleid’ en druk schema

Algemeen

Vera Brouns van CDA stopt per 1 januari als fractievoorzitter en raadslid van de gemeente Boxtel. Enerzijds doordat ze druk is met haar baan en privéleven, maar ook doordat ze zich niet kan vinden in het beleid van het gemeentebestuur.

Brouns is inmiddels acht jaar raadslid namens de christendemocraten waarvan de laatste drie als fractievoorzitter. Niet alleen wegens drukte door haar privéleven en baan neemt zij afscheid van het Boxtelse politieke toneel, ook doordat ze het beleid van het huidige gemeentebestuur niet sociaal vindt. ,,En ik kan mij niet vinden in de wijze waarop door het gemeentebestuur omgegaan wordt met de belangen van inwoners.”

Al onder het vorige college van B en W werd steeds duidelijker dat de gemeente Boxtel flink in de financiële problemen zou komen en zij de broekriem in de nabije toekomst moest aanhalen. In mei dit jaar maakte burgemeester Ronald van Meygaard bekend dat er 3,5 tot vijf miljoen moest worden bezuinigd. Uiteindelijk werd het bezuinigingsvoorstel van het huidige college dat begin dit jaar aantrad, aangenomen tijdens de begrotingsbehandeling dit najaar. Op de VVD na, stemden alle oppositiepartijen tegen, waaronder de CDA-fractie. Het gros van de bezuinigingen kwam voor rekening van het sociaal domein. 

Onder andere Brouns uitte zich daar al kritisch over. Zij was onderdeel van de werkgroep van raadsleden die input van inwoners verzamelde zodat B en W daarmee rekening konden houden tijdens het opstellen van de bezuinigingsvoorstellen. 

Voorzitter Han Swinkels van CDA Boxtel: ,,Vanaf haar eerste dagen als raadslid en later als fractievoorzitter heeft Vera zich met hart en ziel ingezet voor onder andere een sociaal en financieel gezond Boxtel. Met respect voor haar besluit vinden wij het ontzettend jammer dat Vera haar constructieve bijdragen niet terugziet in het beleid voor alle inwoners van Boxtel.”

Brouns blijft actief voor het CDA Boxtel. De komende maand wordt bekend wie haar als fractievoorzitter zal opvolgen. Dat zal huidig raadslid Kübra Atalay worden of Roel de Los Hoyos die in januari de raadszetel overneemt van Brouns.

OP DE FOTO: Vera Brouns tijdens haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezing in 2020 bij nieuwbouwproject Jorishof aan de Eindhovenseweg. De huidige fractievoorzitter van het CDA stopt per 1 januari en wordt opgevolgd door Kübra Atalay of Roel de Los Hoyos. (Foto: Peter de Koning).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 1 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 2 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 16 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 18 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 19 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 21 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 22 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur gisteren