Blokfluitensemble Seldom Sene geeft een masterclass en een concert in Boxtel. (Foto: Sarah Wijzenbeek).
Blokfluitensemble Seldom Sene geeft een masterclass en een concert in Boxtel. (Foto: Sarah Wijzenbeek). Foto: Sarah Wijzenbeek

Publiekstrekker van topniveau treedt opnieuw op in Boxtel

Algemeen

Het succesvolle en muzikaal hoogstaande blokfluitkwintet Seldom Sene trok in 2017 en 2019 een stampvolle protestantse kerk. Het gerenommeerde ensemble treedt zaterdag 27 november opnieuw op in het godshuis aan de Clarissenstraat. Het geeft om 16.00 uur een concert in de serie Klassiek in de Kerken. 

Op het programma staat The Seldom Sene collection, de absolute publieksfavorieten van meer dan een decennium samenspel.

Het gezelschap van vijf vrouwen brengt meer dan vijftig blokfluiten mee in allerlei soorten en maten. Ze spelen muziek uit lang vervlogen tijden, maar ook composities waarvan de inkt net is opgedroogd. Van Johann Sebastian Bach tot een Afrikaanse kerstsuite die in het jubileumjaar 2019 speciaal voor de groep is geschreven door de Duitse componist Sören Sieg.

Blokfluitkwintet Seldom Sene bestaat uit Stephanie Brandt, Ruth Dyson, Hester Groenleer, Eva Lio en María Martínez Ayerza. Zij hebben de passie om consortspel (samenspel op instrumenten van dezelfde familie, -red.) te presenteren op zeer hoog niveau.

GRENZEN VERLEGGEN

De leden van het ensemble spelen meer dan tien jaar samen. Het doel is om uitdagende nieuwe en oude muziek te belichten, hedendaagse componisten te promoten, muzikale risico’s te nemen en voortdurend de grenzen te verleggen voor de blokfluit en het repertoire. Ze ontvingen onder meer de eerste prijs, publieksprijs en persprijs op het Internationale Van Wassenaer Concours voor Oude Muziek in Utrecht.
Seldom Sene is bekend en geprezen om zijn programma’s en opnames van Engelse, Spaanse en Franse religieuze muziek-, hof- en dansmuziek uit de 16e eeuw, maar ze zijn ook zeer thuis in het uitvoeren van eigen arrangementen van middeleeuwse en barokmuziek. Zij gaven concerten in vele grote Europese steden, zoals in Madrid, Amsterdam, Brugge en Berlijn.

MASTERCLASS

Als docenten verzorgden de vijf masterclasses en workshops in Duitsland, Oostenrijk en Spanje en organiseerden ze het eerste Seldom Sene ensemblefestival in Nederland. Dit was een groot succes. Ook in Boxtel geven zij een masterclass. Het blokfluitensemble Wood’n Voices, uit Sint-Michielsgestel en omstreken, werkt in deze workshop aan de Fantasie in D van Henry Purcell. Dit gezelschap opent hiermee het concert van 27 november.

RESERVEREN

In de serie Klassiek in de Kerken trad Seldom Sene al op in 2017 en 2019, beide keren in een stampvolle protestantse kerk. Het wordt dan ook dringend aanbevolen om te reserveren. De voorzorgsmaatregelen in verband met Covid-19 van dat moment zullen worden toegepast. Reserveren kan via een e-mail naar reserveren@klassiekindekerken.nl onder vermelding van concertdatum en aantal personen. Betaling bij binnenkomst: 15 euro, kinderen tot en met zestien jaar hebben gratis toegang. Het concert begint om 16.00 uur, de deuren van de sfeervolle kerk zijn open vanaf 15.30 uur.

OP DE FOTO: Blokfluitensemble Seldom Sene geeft een masterclass en een concert in Boxtel. (Foto: Sarah Wijzenbeek).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 1 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 1 uur geleden
Logo
Han Swinkels, voorzitter van de hockeyclub en lid Merijn Simons ondersteunen de actie van harte.
Hockeyclub MEP betrekt kinderen uit arme gezinnen bij sport Sport 2 uur geleden
Logo
Een scene uit het driedelige theaterstuk In voor- en tegenspoed dat Boxtheater de afgelopen weken uitvoerde: ambtenaar van de burgerlijke stand (Lizzy Nonnemaker) vliegt bruidegom Michel (Frenk Breuer) naar de keel terwijl bruid Carlijn (Suzanne Wouters) probeert in te grijpen.
Vermakelijk ongemak tijdens Boxtheater Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
Irene klopt fysiek spelend Gassel op het nippertje Sport 4 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten. Geheel rechts regisseur Maarten Melis.
Cast en crew Bloedverwanten overstelpt met complimenten Cultuur 19 uur geleden
Koningsdag in Gemonde. Een feest voor jong en oud(er). De jeugd komt 's ochtends aan bod, daarna zijn de voetbalvelden het domein van deelnemers aan het zes-tegen-zestoernooi van Irene. Op vrijdag 26 april vieren jongeren feest met DJ's uit eigen dorp.
Gemondenaren vieren koningsdag op voetbalveld Verenigingen 21 uur geleden
Logo
What's Up Rosemary en Emmanuel.
What's Up, Rosemary & Emmanuel? Jeugd gisteren