Afbeelding
Archieffoto: Peter de Koning

Boxtelse intocht Sinterklaas afgelast

Algemeen

Als gevolg van de aangescherpte coronaregels heeft de stuurgroep Stapel op Sint in overleg met de gemeente Boxtel vandaag besloten dat de intocht van Sinterklaas op zondag 14 november in Boxtel niet doorgaat. In Liempde, waar de goedheiligman wordt ontvangen binnen een afgezet parkoers, kan de verwelkoming wel als gepland plaatsvinden. 

In principe is het houden van een sinterklaasintocht toegestaan. Maar het dringende advies om volwassenen anderhalve meter afstand te laten houden, is niet te realiseren, meldt voorzitter Wim Ketelaars van de stuurgroep: ,,We komen met velen bijeen en tegelijkertijd moeten we alle regels in acht nemen. Dat is niet te doen.”

In Liempde wordt Sinterklaas komende wel ontvangen; hij arriveert om 15.00 uur op het Raadhuisplein. Dat wordt voor een deel afgezet met hekken en bezoekers moeten een coronacheck tonen.

Het afgelasten van de intocht betekent geenszins dat andere activiteiten die Stapel op Sint voorbereidde, worden geschrapt. De bezoeken van schoolklassen aan de goedheiligman in kasteel Stapelen vinden als gepland plaats van 15 tot en met 30 november. Dat kan volgens Ketelaars verantwoord en veilig. Scholen beslissen zelf of zij van het aanbod gebruikmaken. 

Ook de bustocht op zondag 21 november door Lennisheuvel, Boxtel en Esch vindt eveneens doorgang; maar de bisschop en zijn pieten stappen niet uit. In Lennisheuvel is er echter wel een ontmoeting van de Sint met kinderen in gemeenschapshuis Orion.  

De koopzondag op 28 november wordt ook gehandhaafd; mét de aanwezigheid van Sint en pieten. Oók muziekpieten zijn daarbij van de partij. 

De organisatoren van Stapel op Sint zijn blij dat een groot deel van het programma vooralsnog overeind kan blijven. Afhankelijk van wat vrijdag 12 november in de nieuwe persconferentie wordt besloten, worden nadere besluiten genomen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Zicht op de westgevel van het Wereldhuis. Bouwbedrijf Hendriks uit Oss werkt met een mobiele steiger die over de breedte van een hele verdieping omhoog kan worden gehesen.
'We vonden stukjes voegwerk en beton langs gevels Wereldhuis' Bouwen en wonen 14 uur geleden
Logo
De Proeftuin van Lionsclub Belles Amies trok zondag honderden bezoekers naar de tuin van vakschool SintLucas.
Proeftuin trekt kleine duizend bezoekers Cultuur 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
Opbrengst oud papier fors lager door lage prijzen Algemeen 16 uur geleden
RKSV Boxtel  - Audacia 2-1
RKSV Boxtel bedwingt op eigen veld koploper Audacia Sport 18 uur geleden
Uitsnede archieffoto Brabants Centrum.
Jonkies bezorgen Irene een punt tegen de koploper Sport 19 uur geleden
Ad Dekker is trots op zijn benoeming als ambassadeur van de taekwondosport en zijn opname in de Hall of Fame.
Ad Dekker opgenomen in Martial Arts Hall Of Fame Sport 20 uur geleden
Uitsnede archieffoto van eerdere wedstrijd tussen MEP en Etten-Leur.
Hockeymannen MEP kunnen de titel ruiken Sport 20 uur geleden
De Dino van Boxtel doet mee aan Alpe d'Huzes! Zogenaamd dan. Een groepje vrijwilligers houdt een ludieke inzamelingsactie voor het goede doel met de Styracosaurus die op rotonde La Salle staat.
What's Up, Dino van Boxtel? Cultuur 21 uur geleden