Saar van der Velden (links) en Tess van Vlokhoven vormen het nieuwe regentenkoppel van het jeugdcarnaval in Ploegersland. De Liempdse meiden werden zondag uitverkozen in De Serenade door een deskundige jury. (Foto: Hans van Doorn).
Saar van der Velden (links) en Tess van Vlokhoven vormen het nieuwe regentenkoppel van het jeugdcarnaval in Ploegersland. De Liempdse meiden werden zondag uitverkozen in De Serenade door een deskundige jury. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

‘Saarie Bombarie’ en Tess van Vlokhoven jeugdregentenkoppel van Ploegersland

Algemeen

Saar van der Velden is zondag gekozen als jeugdprinses van Ploegersland. Onder de naam Saarie Bombarie zwaait zij komend seizoen samen met haar adjudante Tess van Vlokhoven de scepter over jeugdig Ploegersland. Samen met zijne doorluchtige hoogheid Prins Robert d’n Urste en zijn adjudant Rick hopen ze er een feestelijk carnavalsseizoen van te kunnen maken met de zeer toepasselijke spreuk: ‘Liemt, we meuge wir los!’.

Maar liefst zestien kandidaten dongen mee om de titel van jeugdprins(es) van Ploegersland. Zij voerden een playbacknummer op en vertelden in een klein verhaaltje waarom zij graag carnaval vieren en willen regeren over het jeugdcarnaval in Ploegersland, De vijf beste kandidaten mochten van de jury door naar de laatste ronde. Zij moesten improviseren en kregen een zogeheten ‘SecretBox’. Deze doos moesten zij ter plekke uitpakken. Over het object dat ze aantroffen, moesten de deelnemers iets leuks vertellen. Saar overtuigde de jury het meeste en kreeg de felbegeerde ploeg uiteindelijk in handen waarmee zij de scepter zwaait tijdens het Liempdse carnaval.

De elfjarige Liempdse kolderregent zit op De Oversteek. Ze heeft nog een zusje Fien en houdt heel erg van turnen. Adjudante Tess is ook elf jaar oud en zit in dezelfde klas als Saarie Bombarie. Ze heeft twee zusjes - Juul en Lot - en houdt van hockey.

Beste vriendinnen

Saar en Tess zijn al jaren beste vriendinnen. Ze proberen ook al enige poos om bij elkaar in de klas te komen. Daarvoor hebben ze recent zelfs nog een ludieke rap gemaakt. Nu mogen ze ook samen regeren over Ploegersland. De andere deelnemers vormen samen de nieuwe Jeugdraad. Die bestaat nu uit Annabel, Cas, Finn, Gijs, Jelt, Lars, Lieke, Lotte, Maik, Maud, Mees, Nik, Nikki en Quincy. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 1 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 15 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 16 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 18 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 21 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 23 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur gisteren
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen gisteren