Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Bijtende Bende: voorlichting drugscriminaliteit

Algemeen Nieuws (c)

In de strijd tegen drugscriminaliteit zetten gemeenten in de Meierij de voorlichtingsbus Bijtende Bende in. Zij hopen op die manier dat inwoners eerder bereid zijn om verdachte situaties te melden. Dinsdag 12 oktober, tijdens de Week van de Veiligheid, staat de bus van 11.00 tot 16.00 uur op de Markt in Boxtel.

In ‘Bijtende Bende’ ervaren bezoekers in een virtuele 3D-omgeving de impact van drugsafval op het milieu. Via een interactief spel waarin verschillende perspectieven worden meegenomen, leggen bezoekers de link tussen drugsvaten die aangetroffen zijn in het bos en het bestellen van een pilletje.

Drugscriminaliteit en de gevolgen hiervan zijn bijna dagelijks terug te vinden in het nieuws. Bijvoorbeeld artikelen over hennepkwekerijen in woonwijken en drugslabs in het buitengebied. Criminelen willen zo veel mogelijk geld en macht krijgen met bijvoorbeeld hennepteelt, drugsproductie, fraude en witwassen. Hiervoor zijn zij afhankelijk de bovenwereld. Zoals een elektriciën die de stroom voor een hennepkwekerij aanlegt of een scheikundige die de chemische processen rondom XTC kent. 

Brabant heeft volop te maken met de drugsindustrie. Zowel met productie als afvaldumpingen. Vorige week werd op bedrijventerrein Ladonk nog een flinke vondst gedaan waarbij twee aanhoudingen werden verricht. ,,De overheid wint zonder hulp van inwoners de strijd tegen ondermijning en criminaliteit niet”, stelt een woordvoerder van de gemeente Boxtel. Melden van verdachte activiteiten kan bij de politie via www.politie.nl of door te bellen met 0900-8844. Anoniem melden kan ook: via www.meldmisdaadanoniem.nl of door kosteloos te bellen met 0800-7000. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 57 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 17 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 19 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur gisteren
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur gisteren
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30