...CHARLOTTE JANSSEN...
...CHARLOTTE JANSSEN... Foto: eigen collectie

Sopraan Charlotte Janssen zingt met Gildenbonds

Algemeen

Onder het genot van een hartige en zoete hapjes luisteren naar mooie muziek van de Gildenbondsharmonie. Dat staat bezoekers van het high-tea-concert in de Tijberzaal aan de Baanderherenweg zaterdagmiddag 23 oktober te wachten. De uit Boxtel afkomstige zangeres Charlotte Janssen en de eigen klarinettist Annemien van der Sloot treden op als solist. 

Dirigent Txemi Etxebarria en zijn muzikanten hebben een gevarieerd licht klassiek programma samengesteld vol Engelse muziek. Er is originele blaasmuziek te horen van Ralph Vaugh Williams, Malcom Arnold en Derek Bourgeois. 

Daarnaast voert de harmonie een bewerking uit van het klarinetconcert dat als soundtrack diende voor de BBC-serie The Victorian Kitchen Garden. Van der Sloot, die afgelopen week precies een halve eeuw lid was van de Gildenbonds, neemt de solopartij voor haar rekening. 

Sopraan Janssen bouwde na haar studie in Tilburg, Amsterdam en Den Haag een mooie carrière op, onder meer in het Groot Omroepkoor. Daarnaast treedt ze ook regelmatig solistisch op bij diverse ensembles in bijvoorbeeld de Requiems van Verdi en Mozart of Die Jahreszeiten van Haydn. 

In 2015 en 2016 gaf ze met pianist Arthur Jussen recitals met Schubertliederen. Binnenkort staan weer nieuwe optredens in het Concertgebouw op de agenda, maar ze is ook blij met de gelegenheid om weer eens in haar geboorteplaats te kunnen optreden.

De Gildenbondsharmonie begeleidt de zangeres bij I Shall Love But Thee en een lied van haar favoriete componist Roger Quilter. Een musical-uitstapje wordt gemaakt met I Could Have Danced All Night uit My Fair Lady.

HARTIG EN ZOET

Lunchroom Bij D’Ingens staat garant voor de lekkere hapjes die tijdens het concert geserveerd gaan worden. Voor de pauze is dat een hartig plateau en na de pauze volgt dan de tweede, zoete ronde met high-tea-lekkernijen.

Bezoekers dienen bij binnenkomst de coronacheck te doen. Het high-tea-concert wordt tweemaal uitgevoerd: om 13.30 en om 16.00 uur. Entreekaarten à twintig euro zijn te koop bij Bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat) en Bij D’Ingens (Markt). Bestellen kan via e-mail: oc@gildenbonds.nl onder vermelding van de gekozen tijd.

      ...ANNEMIEN VAN DER SLOOT...          (Foto: Peter de Koning, 2020)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Tommie van Alphen wordt algemeen directeur FC Den Bosch Algemeen 14 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gouden paar in Boxtel Human Interest 15 uur geleden
Afbeelding
What’s Up, Morris en Jagiz Efe? Algemeen 16 uur geleden
Logo
Afbeelding
Senioren pleiten voor gratis parkeren in dorpshart Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Raad voor het eerst bijeen na overlijden Van den Broek: ‘Strijder Eric is niet meer’ Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Wethouder heeft geen belang bij De Ruiting, maar draagt dossier wel over Algemeen 6 dec, 17:49
Afbeelding
Boer Boris komt tot leven in Podium Boxtel Algemeen 6 dec, 16:30
Afbeelding
Elf autobezitters blijken getroffen door vernielzucht op Hoogheem Algemeen 6 dec, 16:02