Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Herdenking bevrijding Boxtel nu weer met publiek

Algemeen

De jaarlijkse herdenking van de bevrijding van Boxtel die zondag 17 oktober wordt gehouden, is weer toegankelijk voor publiek. Aanmelden of het tonen van een coronavaccinatiebewijs is niet nodig. De plechtigheid start om 13.30 uur en is zoals gebruikelijk bij het verzetsmonument aan de Roond in natuurgebied Kampina. 

Het thema van dit jaar luidt: ‘Na 75 jaar vrijheid’. Bij het monument wordt ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers een krans gelegd. Gebruikelijk is dat de burgemeester deze taak op zich neemt, maar dat moet nog worden bevestigd aan de organisatie, die de uitnodiging daarvoor recent verstuurde. Ronald van Meygaarden legde vorig jaar de krans, toen de bijeenkomst vanwege de  coronamaatregelen in besloten kring in werd gehouden. 

Gilde Sint-Barbara & Sint-Joris, dat het monument heeft geadopteerd en onderhoudt, brengt een vendelgroet. De broederschap biedt na afloop een kop koffie en thee aan. De muzikale omlijsting is in handen van het koperensemble van de Gildenbondsharmonie. 

AIRBORNES

Boxtel werd op 24 en 25 oktober 1944 bevrijd, deels door ruim honderd Amerikaanse Airbornes. Zij werden door het lokale verzet wekenlang verborgen gehouden in de Kampina. In 2003 werd nabij de parkeerplaats van het zandpad naar de Huisvennen een gedenkteken opgericht. Sindsdien vindt daar jaarlijks een herdenking plaats.

OP DE FOTO: Vorig jaar was de herdenking in natuurgebied Kampina vanwege corona zonder publiek. Nu mogen er weer mensen komen kijken. (Foto: Peter de Koning).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Magisch rondje varen in het donker tijdens Boxtel by Night Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Scouting Boxtel werft bestuursleden Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Heikant in Esch krijgt een nieuwe asfaltdeklaag Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Zoektocht naar oude filmbeelden Ave Maria Algemeen 10 uur geleden
Logo
Afbeelding
Liempdse maakt podcast uit liefde voor amateurtoneel Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
La Dolce Vita in Bruisend Centrum Boxtel Algemeen 13 aug, 18:52
Afbeelding
Gidsen gaan nog twee keer extra op pad Algemeen 13 aug, 16:00
Afbeelding
Publiek welkom bij Fruitdag Groot Duijfhuis Algemeen 13 aug, 14:53