De Boxtelse sporthal De Braken is een van de acht vaccinatielocaties van de GGD.
De Boxtelse sporthal De Braken is een van de acht vaccinatielocaties van de GGD. Foto: Peter de Koning

De Braken eens per week open voor prikken zonder afspraak

Algemeen

Je laten vaccineren tegen corona zonder eerst een afspraak te maken, is vanaf 11 oktober ook in Boxtel weer mogelijk. Dan is de grote prikstraat die in sporthal De Braken was gevestigd omgebouwd naar een kleinere versie op dezelfde locatie. De grote zaal wordt verruild voor de tennishal. GGD Hart voor Brabant wil op deze manier makkelijker bereikbaar blijven voor mensen in de regio.

In eerste instantie zouden alleen de de prikstraten in Veghel en Waalwijk open blijven. Maar om kleinschalige vaccinatieactiviteiten mogelijk te maken werd al snel besloten om ook Tilburg open te houden. Omdat het prikken zonder afspraak succesvol verloopt, breidt de gezondheidsdienst het aantal locaties verder uit. Vanaf donderdag 7 oktober kunnen mensen ook weer zonder afspraak terecht in Berghem, Boxmeer en Uden. 

Voor Boxtel geldt dat De Braken op drie maandagen, 11, 18 en 25 oktober, tussen 10.00 en 15.00 uur open is. Wie nog niet gevaccineerd is, kan voor de eerste inenting hier zo binnen lopen. In de sporthal werd tot vorige week gebruik gemaakt van de grote zaal. De prikactiviteiten verhuizen nu echter naar de tennishal, zodat de sporters weer gebruik kunnen maken van hun normale locatie. 

BELEMMERING

Het prikken zonder afspraak verloopt volgens de GGD voorspoedig. Sinds de mogelijkheid half augustus werd geïntroduceerd hebben ongeveer 13.500 inwoners uit het hele GGD Hart voor Brabant-gebied hier gebruik van gemaakt. Directeur Therese Claassen legt uit: ,,Het maken van een afspraak via een website of landelijk callcenter kan voor sommige mensen een belemmering zijn. Daarnaast merken we op de vaccinatielocaties dat de wachttijden erg meevallen voor mensen die op de bonnefooi binnenlopen. Alle seinen staan op groen om hiermee door te gaan.”

Voor inwoners met zorgen, twijfels of vragen over de vaccinaties is er op iedere locatie een arts of een voorlichter aanwezig om met hen hierover in gesprek te gaan. De gezondheidsdienst wil zorgen dat iedereen voor zichzelf een goede afweging kan maken. Hiervoor is het delen van betrouwbare informatie en het voeren van gesprekken belangrijk. Besluit iemand dat hij of zij gevaccineerd wil worden, dan kan dat direct op de locatie gedaan worden. Er over nadenken en later terugkomen is ook mogelijk, met of zonder afspraak.

PIEK

Sporthal De Braken blijft sowieso tot het einde van het jaar beschikbaar als vaccinatielocatie. Het aantal prikstraten is wel flink teruggeschroefd. Sinds media mei zijn er op de Boxtelse prikpost 131.500 gevaccineerd, met als piekperiode tussen 13 juni en 22 juli, toen er gemiddeld 1.500 prikken per dag werden gezet.

OP DE FOTO: De Boxtelse sporthal De Braken is een van de vaccinatielocaties van de GGD Hart voor Brabant. De grote zaal is echter al leeggehaald. Prikken kan nu in de tennishal. (Foto: Peter de Koning).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 15 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 17 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 22 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 23 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest gisteren
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46