Op vrijdag is iedereen welkom om eens een avondje te komen jeu-de-boullen bij JBV De Walnoot.
Op vrijdag is iedereen welkom om eens een avondje te komen jeu-de-boullen bij JBV De Walnoot. Foto: Peter de Koning

Jeu-de-boulestoernooi De Walnoot in teken van BELL-ontmoetingen

Algemeen

Het geluid van kaatsende ballen is zaterdag 25 september weer te horen op de banen van JBV De Walnoot aan de Selissenwal. Die dag houdt de jeu-de-boulesvereniging op verzoek van stichting BELL een toernooi voor de inwoners van de vier kernen van de gemeente Boxtel. Inschrijven is nog altijd mogelijk. ,,Het is vooral een evenement dat draait om gezelligheid en elkaar ontmoeten”, aldus bestuursleden Toon van Alebeek en Chris van Helvoort.

Het tweetal, dat de sport op hoog niveau heeft bedreven en daar nog altijd nauw bij betrokken is, beaamt het direct: ,,Jeu de boules roept bij veel mensen de vraag op: ‘past dat wel bij mij?’. Het wordt veelal geassocieerd met ouderen. Dat was lange tijd ook zo, maar het imago van de sport wordt steeds beter en daar willen wij ook op inspelen.” 

De bestuursleden verwijzen daarmee naar de vele boulescafés die in grote steden worden geopend, zoals in Tilburg, Utrecht en Arnhem. ,,Daar komt ook veel jeugd in aanraking met de sport en spelen het onder het genot van een biertje, terwijl een dj de muziek verzorgt. Die sfeer willen we ook naar onze club gaan halen. De faciliteiten hebben we al in huis”, aldus Van Helvoort.

Sinds 2006 heeft JBV De Walnoot namelijk de beschikking over een eigen sportcomplex, met binnen- én buitenbanen en een kantine. Van Helvoort: ,,Met wat andere verlichting en muziek kunnen we al een heel ander sfeertje creëren dan bijvoorbeeld tijdens ons wekelijkse regio mix-toernooi. Het is dan net wat meer dan alleen een balletje gooien. Voor de jeugd hebben we ook al vergevorderde plannen liggen voor wedstrijden onder het motto ‘It’s a match’, maar vanwege de coronaperikelen hebben we dat nog niet kunnen doorzetten.”

DANKBAAR

De vereniging heeft tijdens de pandemie weinig kunnen organiseren. Niet alleen vanuit de landelijke overheid werden er regels opgelegd, ook vanuit de nationale bond. ,,Maar ondanks alles hebben we geen terugloop in leden en sponsoren gehad. Daar zijn we hen allemaal dankbaar voor. Het geeft ook aan hoe de sfeer is binnen de club, het sociale karakter is er altijd geweest. Nieuwe leden krijgen een warm onthaal en kunnen, buiten coronatijd, meedoen aan diverse activiteiten, van thema-toernooitjes tot nieuwjaarsreceptie”, geeft Van Alebeek aan.

DE BALLEN KRUISEN

Van Helvoort en Van Alebeek hopen dat het BELL-toernooi ook bijdraagt aan de veranderende mening over jeu de boules. ,,Iedereen is welkom om mee te spelen en in doubletten (tweetallen - red.) ‘de ballen te kruisen’.” De wedstrijden vinden plaats op de accommodatie van de jeu-de-boulesclub aan de Selissenwal 25. De vereniging zorgt voor het nodige spelmateriaal, zelf spullen meenemen is dus niet nodig.

Alle deelnemers spelen minimaal vijf wedstrijden. Daarnaast biedt De Walnoot ruimte om met elkaar kennis te maken onder het genot van een hapje en een drankje. Aan het einde van de dag wordt de BELL-trofee uitgereikt aan de winnaars van het toernooi. Van Alebeek: ,,Het gaat er de 25e september gemoedelijk aan toe, ontmoeting staat centraal, niet de winst.”

AANMELDEN

Het sportieve evenement begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur, waarna de prijsuitreiking zal plaatsvinden. Geïnteresseerden kunnen zich nu al inschrijven voor het gratis toernooi door een e-mail te sturen met de namen van de spelers en een telefoonnummer naar kruisendeballen.jbvdewalnoot@gmail.com..

OP DE FOTO’S: Op vrijdag is iedereen welkom om eens een avondje het bekende Franse balspel te komen spelen bij JBV De Walnoot tussen 19.00 en 00.00 uur. (Foto’s: Peter de Koning).

Op vrijdag is iedereen welkom om eens een avondje te komen jeu-de-boullen bij JBV De Walnoot.
Op vrijdag is iedereen welkom om eens een avondje te komen jeu-de-boullen bij JBV De Walnoot.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 7 uur geleden
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 10 uur geleden
Oranje Festival Boxtel opent vrijdag 26 april om 19.00 uur met internetsensatie Boer Harm.
Boer Harm stuwt kaartverkoop Oranje Festival Boxtel op Cultuur 12 uur geleden
Logo
Brunchconcert fanfare Sint-Lambertus Gemonde.
Sint-Lambertus Gemonde geeft smaakvol concert Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Kampioensrace voor Taverbo nog niet helemaal gelopen Sport 14 uur geleden
Roel van der Sloot dirigeert het On Stage Orkest.
Gildenbondsjeugd swingt met Angela's Project Cultuur 15 uur geleden
Door het verlies van zondag, dreigt degradatie voor de rugbyers van het Boxtelse/Oisterwijkse combinatieteam Ducks/Oysters.
Degradatie dreigt voor rugbyteam Ducks/Oysters Sport 15 uur geleden
Kay Karssemakers vliegt voorbij het publiek met op de achtergrond het fraaie landschap van Zuid-Tirol.
Karssemakers rijdt naar top 15 in Trentino Sport 15 uur geleden