Daags nadat haar duiven Armando en Sara een kippenei hadden uitgebroed, toonde Fien Bleumink het kuiken Mosterd eind juni aan de fotograaf van deze krant. Inmiddels is Mosterd al flink gegroeid.
Daags nadat haar duiven Armando en Sara een kippenei hadden uitgebroed, toonde Fien Bleumink het kuiken Mosterd eind juni aan de fotograaf van deze krant. Inmiddels is Mosterd al flink gegroeid. Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

Kip Mosterd in de race voor titel Huisdier van het Jaar

Algemeen

Het verhaal over een eind juni door duiven uitgebroed Boxtels kippenei krijgt een landelijk vervolg. Samen met drie anderen in Fien Bleumink (10) met haar kip Mosterd in de race voor de titel Huisdier van het Jaar van kinderkrant Kidsweek. 

Een verrassingsei. Zo mag het exemplaar gerust genoemd worden dat Fien in het nest van haar postduiven Armando en Sara legde. Het kwam van supermarkt Jumbo. Fien had nooit durven dromen dat haar duiven een kippenkuiken uit zouden broeden, maar het gebeurde toch echt... En dat haalde diezelfde week de voorpagina van deze krant. 

Het biologische kippenei was bedoeld om te voorkomen dat de duiven bléven leggen, ze waren immers doorlopend broeds. Een nep-ei biedt dan soelaas, maar dat was kapot gevallen. Dus legde Fien een eitje uit de supermarkt onder haar postduiven. En tot haar verbazing kwam het uit. De naam Mosterd gaf Fien aan haar kip vanwege de kleur veren. 

KINDERKRANT KIDSWEEK

Fien zond haar verhaal in naar Kidsweek om mee te dingen naar de titel Huisdier van het Jaar. Die wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Afgelopen week werd bekend dat het Boxtelse meisje samen met drie anderen ook daadwerkelijk is genomineerd. Op de website van Kidsweek kan gestemd worden. Daar is ook een filmpje van Fien te zien waarin ze verteld over haar bijzondere kip. 

De twee postduiven heeft het gezin Bleumink te danken aan een zusje van Fien. Die vond ooit een verdwaalde, geringde postduif en bezorgde die terug bij de eigenaar. Als beloning kregen ze Armando en Sara.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 59 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 1 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 1 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 4 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 5 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 19 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 21 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 23 uur geleden