Met haar nieuwe projectorkest Laatbloeiers wil Boxtel's Harmonie volwassenen de gelegenheid bieden alsnog een blaasinstrument te leren bespelen.
Met haar nieuwe projectorkest Laatbloeiers wil Boxtel's Harmonie volwassenen de gelegenheid bieden alsnog een blaasinstrument te leren bespelen. Foto: Kim van den Berg.

Laatbloeiersorkest Boxtel’s Harmonie blijkt schot in de roos

Algemeen

Volwassenen die het jammer vinden dat ze als kind geen blaasinstrument leerden bespelen. Dat is de doelgroep die Boxtel’s Harmonie op het oog heeft voor een nieuw initiatief: projectorkest Laatbloeiers. Het blijkt een schot in de roos. Ondanks de zomervakantie kwamen sinds eind juni 24 aanmeldingen binnen bij de muziekvereniging. 

Dinsdagochtend 14 september vindt in Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche een bijeenkomst plaats. Daar kunnen de mensen die zich hebben opgegeven zich oriënteren op de verschillende instrumenten, uiteenlopend van dwarsfluit, klarinet, saxofoon, hoorn, trompet, bariton tot bastuba. Die worden gedemonstreerd door muziekdocent Peter Spierings. Hij leidt vanaf 21 september ook de tweewekelijkse repetitie waar deelnemers niet alleen hun instrument leren bespelen, maar tegelijk ook onderricht krijgen in het notenschrift. 

,,We zijn aangenaam verrast door het aantal aanmeldingen”, vertelt harmonievoorzitter Paul van Alphen. ,,Blijkbaar voorzien we in een behoefte. We hopen van harte dat alle mensen die interesse toonden, hier ook een nieuwe vorm van vrijetijdsbesteding vinden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Het Podiumbeest: laatste show Van de Veerdonk in De Serenade Algemeen 25 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Boxtel geniet van Dommeltheater Algemeen 14 uur geleden
Logo
Afbeelding
‘Fijn je buren beter te leren kennen’ Algemeen 14 uur geleden
Logo
Afbeelding
Leerlingen JRL mogen weer op expeditie naar Bolivia Algemeen 17 uur geleden
Logo
Afbeelding
Halloweentocht heeft engerds nodig Algemeen 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
Ondernemers Croonpassage brengen leven in de brouwerij Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Muziek in kunstcafé Coupé Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Dinoplaatjes sparen bij supermarkt Plus Algemeen 24 sep, 16:21