Oskar Martens (links) en Henk van Beers (midden) overhandigen wethouder Hans Heesen het eerste boek. (Foto: Jan Hermens).
Oskar Martens (links) en Henk van Beers (midden) overhandigen wethouder Hans Heesen het eerste boek. (Foto: Jan Hermens). Foto: Jan Hermens

Wethouder Hans Heesen ontvangt als eerste nieuw verzamelalbum Heemkunde

Algemeen

Wethouder Hans Heesen ontving zaterdagochtend bij de Heemkamer in Bibliotheek Boxtel het eerste exemplaar van het verzamelboek Historisch Boxtel, deel twee. Oskar Martens, filiaalmanager van Jumbo Oosterhof en Henk van Beers, voorzitter van Heemkunde Boxtel, gingen kort in op de nieuwe spaaractie en op het enorme succes van de vorige.

Martens: ,,Ik werk nu zo’n twintig jaar in de retail, zo’n succes heb ik niet eerder meegemaakt. Dat kinderen in de winkel aan klanten om plaatjes vragen is niet ongewoon, vorig jaar zag ik ook volwassenen elkaar benaderen om stickers.”

De filiaalmanager gaf aan dat er na de boekoverhandiging een seintje naar de winkel ging. Martens: ,,Dan weten de medewerkers dat de verzamelalbums verstrekt kunnen worden.”

De plaatjes zelf zijn sinds woensdag 8 september in omloop. Martens: ,,Ze zijn dit keer niet in plastic verpakt, maar in karton. Dat is duurzamer.”

Voor de duidelijkheid: het gaat om stickers. Vorig jaar waren er verzamelaars, weet de supermarktmanager, die de plaatjes met lijm in hun album plakten. Dat is niet nodig.

Van Beers namens Heemkunde Boxtel: ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat de actie minstens zo’n groot succes wordt als die van vorig jaar.” Hij benadrukte dat er wederom veel tijd en werk is gaan zitten in het maken van het boek.

Cultuurwethouder Hans Heesen hoopte dat verzamelaars door het vullen van het album gaan zien hoe mooi Boxtel is. ,,Zo’n boek draagt bij aan de smaakontwikkeling van mensen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Herenboeren zetten de poort open voor publiek Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Lichte brandwonden na incident in de Adrianastraat Algemeen 13 uur geleden
Logo
Afbeelding
Avondklok voor vluchtelingen op landgoed Velder Algemeen 13 uur geleden
Logo
Afbeelding
Intussen in Ursula: spreekuren over energiekosten lopen vol Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Hoe bepalen ambtenaren welke post B&W onder ogen krijgen? Algemeen 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
Energiebesparing helpt armoede voorkomen Algemeen 17 uur geleden
Logo
Afbeelding
Boxtelse zet zich met regio in voor hulp aan Oekraïne Algemeen 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Tijd nog niet rijp voor fusie harmonieën Cultuur 22 uur geleden