Oskar Martens (links) en Henk van Beers (midden) overhandigen wethouder Hans Heesen het eerste boek. (Foto: Jan Hermens).
Oskar Martens (links) en Henk van Beers (midden) overhandigen wethouder Hans Heesen het eerste boek. (Foto: Jan Hermens). Foto: Jan Hermens

Wethouder Hans Heesen ontvangt als eerste nieuw verzamelalbum Heemkunde

Algemeen

Wethouder Hans Heesen ontving zaterdagochtend bij de Heemkamer in Bibliotheek Boxtel het eerste exemplaar van het verzamelboek Historisch Boxtel, deel twee. Oskar Martens, filiaalmanager van Jumbo Oosterhof en Henk van Beers, voorzitter van Heemkunde Boxtel, gingen kort in op de nieuwe spaaractie en op het enorme succes van de vorige.

Martens: ,,Ik werk nu zo’n twintig jaar in de retail, zo’n succes heb ik niet eerder meegemaakt. Dat kinderen in de winkel aan klanten om plaatjes vragen is niet ongewoon, vorig jaar zag ik ook volwassenen elkaar benaderen om stickers.”

De filiaalmanager gaf aan dat er na de boekoverhandiging een seintje naar de winkel ging. Martens: ,,Dan weten de medewerkers dat de verzamelalbums verstrekt kunnen worden.”

De plaatjes zelf zijn sinds woensdag 8 september in omloop. Martens: ,,Ze zijn dit keer niet in plastic verpakt, maar in karton. Dat is duurzamer.”

Voor de duidelijkheid: het gaat om stickers. Vorig jaar waren er verzamelaars, weet de supermarktmanager, die de plaatjes met lijm in hun album plakten. Dat is niet nodig.

Van Beers namens Heemkunde Boxtel: ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat de actie minstens zo’n groot succes wordt als die van vorig jaar.” Hij benadrukte dat er wederom veel tijd en werk is gaan zitten in het maken van het boek.

Cultuurwethouder Hans Heesen hoopte dat verzamelaars door het vullen van het album gaan zien hoe mooi Boxtel is. ,,Zo’n boek draagt bij aan de smaakontwikkeling van mensen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Jan Hermens

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Hoogstambrigade Het Groene Woud is sinds maart 2021 een stichting. In september van dat jaar vierden de leden dit feit.
Ecoloog vertelt over dieren in hoogstamgaarden Natuur & milieu 5 minuten geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 2 uur geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 20 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 22 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 apr, 09:00
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00